Week in Bitcoin: “Bitcoin begint aan pre-halving rally”

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Kraken verovert plek in cryptoregister van De Nederlandsche Bank

Kraken, een prominente speler in de cryptowereld, heeft officieel een VASP-registratie van De Nederlandsche Bank (DNB) gekregen. Deze stap is een volgende stap in het proces van de cryptobeurs om zijn activiteiten uit te breiden binnen Europa. Het kan zijn diensten nu ook aan Nederlandse klanten kan aanbieden. Dat melden ze in een persbericht.

Met deze registratie demonstreert Kraken naar eigen zeggen zijn toewijding aan het naleven van Europese regelgeving, terwijl het zijn invloed op de continentale markt vergroot. Het bedrijf heeft vergelijkbare registraties in andere Europese landen zoals Spanje, Italië en Ierland en zet zijn inspanningen voort om in meer Europese markten voet aan de grond te krijgen.

Bullish: El Salvador’s Pro-Bitcoin President Bukele Boekt Ruime Verkiezingsoverwinning

Nayib Bukele, de pro-bitcoin president van El Salvador, claimt de overwinning in de presidentsverkiezingen van 2024 voordat de officiële uitslagen bekend waren gemaakt, met een overweldigende meerderheid van de stemmen in zijn voordeel. “Volgens onze gegevens hebben we de presidentsverkiezingen gewonnen met meer dan 85% van de stemmen en minimaal 58 van de 60 assembleeleden,” kondigde Bukele aan op X. In dit artikel bekijken we wat de plannen zijn van Bukele en waarom deze herverkiezing zo bullish is voor Bitcoin.

De EU Trekt de Grens: Nieuwe Strikte Voorwaarden voor Niet-EU Crypto Bedrijven

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA), de bewaker van de financiële markten van de EU, heeft een nieuwe strategie onthuld om crypto bedrijven die buiten de Europese Unie opereren te reguleren. Dit initiatief beoogt een eerlijke concurrentieomgeving te waarborgen en EU-gebaseerde investeerders en ondernemingen die voldoen aan de Regulering van Markten voor Crypto activa (MiCA) te beschermen.

Bestuurder van grote cryptobeurs enthousiast over aankomende regels in Europa

Eric Anziani, de president van Crypto.com, spreekt zijn enthousiasme uit over de implementatie van de MiCA-wetgeving, die vanaf 2024 het pad effent voor cryptocurrency-beurzen om hun activiteiten in Europa uit te breiden. Deze wetgeving belooft een gestandaardiseerde regelgeving binnen het continent, waardoor de huidige hindernissen veroorzaakt door versnipperde regels en regelgevingen worden weggenomen.

Anziani wijst op de complexiteit en de uitdagingen waar beurzen momenteel mee te maken krijgen door de gefragmenteerde aard van de Europese markt. “Europa biedt enorme kansen, maar de verscheidenheid aan regelgeving maakt het lastig. Met MiCA aan de horizon kunnen we uitkijken naar een meer gestroomlijnde aanpak,” legt hij uit. Dat vertelt de bestuurder in gesprek met Cointelegraph.

Janet Yellen roept op tot meer crypto-regulering en AI-bewustzijn

In haar jaarverslag vraagt de Amerikaanse minister van Financiën het Congres om ‘gaten’ in de federale regelgeving voor digitale activa te dichten. Minister van Financiën Janet Yellen dringt er bij de Amerikaanse wetgevers op aan om wetgeving aan te nemen die cryptocurrency’s en stablecoins reguleert. Ze getuigt dat de snel groeiende digitale activasector toenemende risico’s voor de financiële stabiliteit met zich meebrengt.

“Bitcoin gaat profiteren van naderende crash van de Amerikaanse dollar”

Als we de oprichters van Glassnode mogen geloven, dan staat de Amerikaanse dollar mogelijk voor een gigantische daling. Het gaat om Jan Happel en Yann Allemann, die samen analyses delen op het Twitter-account Negentropic (aanrader om te volgen). Zij geven aan dat de Amerikaanse dollar weleens aan het einde van zijn huidige opleving kan zitten.

Waarom Deze Bekende Analist Een Nieuwe All-Time High Rond Oktober 2025 Verwacht

Een bekende crypto analist voorspelt een aanzienlijke stijging van de bitcoin prijs na het aankomende halvings evenement in april, waarbij het aanbod van nieuwe bitcoins gehalveerd wordt. Deze gebeurtenis heeft in het verleden geleid tot grote prijsbewegingen voor bitcoin, en de verwachting is dat dit weer zal gebeuren. De analist, Svenson, deelde zijn voorspellingen met zijn 71.700 YouTube-volgers, waarbij hij aangaf dat bitcoin mogelijk nieuwe recordhoogtes zal bereiken.

Top-analist: ‘Bitcoin kan binnen paar dagen pre-halving rally beginnen’

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital denkt dat bitcoin over een paar dagen al aan zijn traditionele pre-halving rally kan beginnen. Voor deze voorspelling baseert de analist zich op de koersgeschiedenis van bitcoin. Volgens de analist gaat bitcoin altijd door vijf fasen en komen we nu op een punt dat we bullish kunnen worden. De volgende halving staat voor april 2024 op het programma en Rekt Capital denkt dat bitcoin momenteel in de transitie van de pre-halving correctie naar de pre-halving rally zit.

“Als de geschiedenis een indicator is, dan zou bitcoin volgende week al aan zijn pre-halving rally kunnen beginnen”, aldus Rekt Capital.

Nederlandse Analist PlanB Voorspelt: Bitcoin Zal Nooit Meer Onder $40.000 Dalen

De bekende Nederlandse analist PlanB heeft een bijzonder optimistische visie naar voren gebracht als het gaat om de bodem van de bitcoin prijs. Volgens PlanB zal de prijs van bitcoin nooit meer onder een bepaald niveau dalen. Dit is een niveau dat eigenlijk helemaal niet zo ver het huidige prijs niveau af ligt. Maar wat is deze minimale prijs van bitcoin, en waar is dit op gebaseerd?

 


The post Week in Bitcoin: “Bitcoin begint aan pre-halving rally” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.