Week in Bitcoin: $100.000.000.000 aan Traditioneel Geld Wacht op Goedkeuring van Bitcoin ETF

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

CZ pleit schuldig, vrijgelaten op borgtocht van 175 miljoen dollar

De voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), is vrijgelaten op een borgtocht van $175 miljoen nadat hij schuldig had gepleit aan strafrechtelijke aanklachten in de Verenigde Staten.

Uit een gerechtelijk document blijkt dat Zhao $175 miljoen moet storten als persoonlijke herkenningsborgtocht en dat hij op 23 februari 2024 voor een zitting in de rechtbank van Seattle moet verschijnen. Zhao stort ook $15 miljoen in een trustaccount bij Davis Wright Tremaine. De borgtocht vereist twee garanten, die respectievelijk $250.000 en $100.000 moeten toezeggen.

Binance krijgt klap, maar deelt visie voor komende 50 jaar

Het grote Binance heeft een boete van ruim 4,3 miljard dollar moeten overmaken aan de Amerikaanse autoriteiten. Waarom? Omdat ze zich niet aan financiële wet- en regelgeving hielden. Niet alleen dat, maar tegelijkertijd deden ze alsof ze wel netjes volgens het boekje werkten.

Van CEO naar Beklaagde: Gevecht Ex-Binance CEO tegen Reisrestricties

Recentelijk heeft Changpeng “CZ” Zhao, de voormalige CEO van Binance, zich verzet tegen de pogingen van de Amerikaanse overheid om zijn terugkeer naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te blokkeren. Dit speelt terwijl hij wacht op zijn veroordeling na een schuldbekentenis. De kern van deze zaak ligt bij de vraag of Zhao, ondanks een potentiële gevangenisstraf van 18 maanden, de VS mag verlaten en naar zijn familie in de VAE terugkeren.

SEC klaagt cryptobeurs Kraken aan

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens de Securities & Exchange Commission heeft Kraken een online cryptobeurs geëxploiteerd zonder registratie bij de SEC. De aanklacht is formeel gestuurd naar Payward Inc., bekend als “Kraken”.

Pro-Bitcoin-kandidaat Javier Milei wint verkiezing in Argentinië

Javier Milei, een kandidaat voor het presidentschap die pro-Bitcoin is en in de eerste ronde in Argentinië nog achterbleef, slaagt erin de verkiezingen te winnen in de tweede ronde. Argentinië heeft de libertaire kandidaat Javier Milei gekozen als zijn nieuwe president, en kiest daarmee voor een naam met radicale opvattingen om de door driecijferige inflatie geschudde economie te herstellen, met een dreigende recessie en toenemende armoede.

Aandelen in Coinbase en MicroStrategy stijgen mee met bitcoin: records sinds 2022

MicroStrategy (MSTR) en Coinbase (COIN) hebben recentelijk hun hoogste koersniveaus sinds 2022 bereikt. MSTR oversteeg de $500, terwijl COIN ruim boven de $100 handelt. MicroStrategy heeft 158.400 BTC in kas, terwijl Coinbase als cryptobeurs ook afhankelijk is van het sentiment in deze markt.

$100.000.000.000 aan Traditioneel Geld Wacht op Goedkeuring van Bitcoin ETF, Zeggen Analisten van Bloomberg

Volgens nieuwe schattingen van Bloomberg Intelligence kan de markt voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) snel uitgroeien tot een “juggernaut” van $100 miljard. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Galaxy Digital is het gesprek aangegaan met ongeveer 300 beleggingsprofessionals over het toewijzen van kapitaal aan BTC in afwachting van de verwachte lancering van de ETF.

“Bitcoin prijs stuitert door $40.000 dit jaar”

De prijs gaat dit jaar door de $40.000 heen nadat Binance met het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geschikt en na de schuldbekentenis van voormalig CEO Changpeng Zhao, zo voorspelt Matrixport-analist Markus Thielen.

Riemen vast, deze CEO verwacht begin 2024 een nieuwe bitcoin bullrun

De bitcoin koers doet het in 2023 fantastisch en is met ruim 100 procent gestegen van het begin van het jaar. Als we de CEO van de grootste cryptobeurs van Australië mogen geloven, dan kunnen we begin 2024 al een nieuwe bullmarkt verwachten voor bitcoin.

Het gaat om Adrian Przelozny van Independent Reserve, die aan Cointelegraph vertelt dat hij begin 2024 een piek in de activiteit verwacht op de markt.

 

 


The post Week in Bitcoin: $100.000.000.000 aan Traditioneel Geld Wacht op Goedkeuring van Bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.