“We worden allemaal rijk”: Peter Schiff verrast met bitcoin voorspelling

De bekende Amerikaanse macro-commentator Peter Schiff deelt een behoorlijk provocatief hypothetisch scenario waarin Amerikaanse bedrijven volledig in bitcoin investeren. Opvallend, want de ‘gold bug’ Schiff is normaal nogal kritisch over bitcoin.

Peter Schiff over bitcoin

Schiff stelt een (zeer) hypothetisch scenario voor waarin alle beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven hun activa liquideren, hun activiteiten staken en de opbrengsten volledig in bitcoin investeren. Hij beweert dat vervolgens elke bitcoin miljoenen dollars waard is. Maar ook de marktkapitalisatie van Amerikaanse aandelen zal dramatisch verhogen en het zou iedereen rijk maken. Schiff breidt zijn satirische verhaal uit door zijn eigen investeringen, met name in Amerikaanse olie-aandelen, aan te halen.

Hij suggereert dat als deze bedrijven hetzelfde zouden doen en hun activa zouden omzetten naar BTC, hun aandelenwaarden omhoog zouden schieten, waardoor investeerders zoals hijzelf rijk zouden worden. Hij benadrukt de absurditeit door op te merken dat, hoewel dit iedereen theoretisch rijk zou maken, er geen werkelijke goederen of diensten meer zouden zijn.

Provocatie

Deze retoriek van Schiff is ook wel op te vatten als een provocatie. Het richt zich op de optimistische voorspellingen van bitcoin aanhangers, ook vaak maximalisten genoemd. Deze enthousiastelingen beweren dat bitcoin bestemd is voor onbeperkte groei en het toekomstige fundament van de mondiale financiën en een maatschappelijk model zal worden. Schiff daarentegen heeft bitcoin consequent bekritiseerd en het omschreven als een bubbel en een oplichterij zonder intrinsieke waarde. Voor zover bekend is, heeft Schiff ook geen BTC.

Wie er gelijk krijgt, valt te bezien de komende decennia. Feit is dat bitcoin dit jaar exponentieel is gegroeid in dollartermen en dat een weliswaar stijgende goud prijs daarbij achterblijft.


The post “We worden allemaal rijk”: Peter Schiff verrast met bitcoin voorspelling appeared first on Bitcoinmagazine.nl.