Wat zeggen de Spot Bitcoin ETFs in Canada over zijn grote broers in Amerika?

Op 10 januari eindigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commissie (SEC) het jarenlange wachten op de Spot Bitcoin ETFs. De goedkeuring van de Bitcoin ETFs in Amerika markeerde een belangrijke stap in het proces van volwassenwording voor bitcoin. Het opende de deuren voor miljoenen Amerikanen om te investeren in de opkomende digitale munt en dat lijken ze momenteel in grote getale te doen.

Canada versus Amerika

In Canada hadden investeerders al enige tijd toegang tot Spot Bitcoin ETFs. Sindsdien is het marktaandeel van Canada voor Spot Bitcoin ETFs gegroeid tot 46 procent volgens CoinGecko. In totaal houden de zes Spot Bitcoin ETFs van Canada voor een bedrag van 2,79 miljard dollar aan bitcoin aan voor zijn klanten.

Na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten verloren de kleine broertje in Canada wat vermogen. Dat heeft mogelijk te maken met de lagere managementfee die de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs hanteren.

Daardoor betalen investeerders jaarlijks een lager percentage over hun investering en dat maakt het natuurlijk aantrekkelijk om hun bitcoin te verhuizen.

Volgens Frederick Pye van 3iQ moeten we ETFs niet alleen beoordelen op basis van de managementfee. Hij claimt dat de “ervaring, handel en executie” een veel grotere impact hebben. “Als we kijk naar de totale rendementen van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika gedurende de eerste maand, dan lijkt er geen correlatie te zijn met de managementkosten”, aldus Pye.

BlackRock niet de goedkoopste

Het klopt dat BlackRock niet de goedkoopste is, maar daar zitten ze niet ver vandaan. BlackRock kan vanwege zijn reputatie een kleine premium vragen en alsnog de grootste worden.

Dat heeft te maken met de sterke reputatie die ze door de jaren heen opbouwden binnen de financiële industrie.

Nu wordt het vooral interessant om te zien of de Spot Bitcoin ETFs het voor elkaar kunnen krijgen om het hele jaar door deze instromen te genereren. Als dat lukt, dan lijkt een nieuwe all-time high voor bitcoin bijna onafwendbaar in 2024.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op ~56.000 dollar en gaan we in rap tempo richting het hoogtepunt van 69.000 dollar dat in november 2021 op de borden werd gezet.


The post Wat zeggen de Spot Bitcoin ETFs in Canada over zijn grote broers in Amerika? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.