Wat onderscheidt WienerAI van Floki Inu? Een analyse van de verschillen tussen deze meme coins

Cryptos met een honden thema hebben de meme coin markt recentelijk overspoeld in de hoop het succes van voorgangers zoals Dogecoin te evenaren. Een van de meest prominente voorbeelden hiervan is Floki Inu. Dit project werd in 2021 gelanceerd als een door Shiba Inu geïnspireerde meme coin die dezelfde naam kreeg als de hond van Elon Musk.

Dit project groeide al snel uit tot een grote naam en bevindt zich op dit moment zelfs in de top 100 van de crypto markt op basis van market cap. Floki Inu gaat samen met zijn eigen ecosysteem die onder andere NFT’s, gaming, DeFi en educatieve initiatieven bevat.

De onlangs gelanceerde WienerAI probeert de meme coin trend echter een andere richting op te duwen. WienerAI is een ERC-20 token die het virale potentieel van honden memes combineert met AI. Daarbij wordt nog wat ‘hotdog’ humor toegevoegd om het plaatje compleet te maken.

Het project beschrijft een bizarre toekomst waar een ‘wiener dog’/AI hybrid genaamd WienerAI de “krachtigste cybernetische vorm van het hele universum” wordt.

De unieke visie van WienerAI

Waar Floki Inu zich focust op de Shiba Inu honden meme durft WienerAI meerdere obsessies van het internet samen te voegen in een token. Het project combineert honden meme met geavanceerde AI technologieën, en zelfs een beetje hotdog humor. Het resultaat is een token die zich onderscheidt met absurde marketing en het perfecte fundament om het project leuk en benaderbaar te maken.

Het achtergrondverhaal van WienerAI speelt zich af in de toekomst. In het jaar 2132 creëert een excentrische wetenschapper per ongeluk de super intelligente hotdog/hond hybrid. Dit leuke verhaal zorgde ervoor dat WienerAI al snel in staat was om een toegewijde community van investeerders, genaamd de “Sausage Army” op te bouwen.

Sterke tokenomics voor groei over de lange termijn

WienerAI is veel meer dan slechts een meme concept. Het heeft tokenomics die ontwikkeld zijn om de duurzaamheid en groei van het project te ondersteunen.

wai

Van de totale token voorraad van 69 miljard tokens zal 30% verkocht worden via de huidige presale. Binnen deze presale zal de prijs in elke fase stijgen en de opbrengsten hiervan zullen gebruikt worden om de ontwikkeling van het project te financieren. 20% is daarnaast geserveerd voor staking beloningen. Op het moment is er zelfs een APY van boven de 1.200%. Ook is er 20% van de token voorraad gereserveerd voor beloningen voor de toegewijde WienerAI community.

Ter vergelijking, de tokenomics van Floki Inu zijn een stuk minder positief voor lange termijn investeerders. Zijn gigantische voorraad van een quadriljoen tokens en 3% tax op elke transactie leiden tot verkoop druk. Het feit dat het team achter het project anoniem is, is nog een rode vlag. Helemaal als het vergeleken wordt met de geaudite roadmap van WienerAI.

Ambitieuze visie achter de meme

Een belangrijke factor binnen de whitepaper van WienerAI is de ambitieuze en futuristische visie die verder gaan dan de standaard meme coin investering. Het WienerAI project heeft namelijk het doel om “een nieuwe wereld waar AI nauw samenleeft met de mensen en zorgt voor een fijnere, lievere en meer hilarische toekomst”. Het personifieert de krachtige AI technologie als de beste vriend van de mens.

Deze manier van denken brengt de honden meme naar een heel nieuwe niveau, door blockchain en AI crypto meer toegankelijk en minder intimiderend te maken voor het algehele publiek. WienerAI combineert de werelden van meme cultuur, AI ontwikkeling en gedecentraliseerd financiën.

Waar Floki een ecosysteem heeft gebouwd met NFT’s, gaming, DeFi en educatieve initiatieven lijkt het nog altijd gefocust te zijn op hype en token vraag in plaats van op utility zoals het geval lijkt te zijn bij WienerAI.

Community betrokkenheid en slimme marketing

Een van de beste eigenschappen van WienerAI is zijn vermogen om een actieve community op te bouwen die mee wil helpen om het verhaal van de wiener hond/AI hybrid te verspreiden. Het verhaal van deze meme coin is dan ook perfect voor virale marketing.

WienerAI heeft ook laten zien dat het gebruik weet te maken van slimme marketing technieken door meerdere internet trends zoals dieren, AI, en junk food te combineren in een overtuigend project zodat het zich kan onderscheiden van andere op honden gebaseerde meme tokens.

Wienerai

Deze unieke aanpak heeft al tot het nodige succes geleid, aangezien de presale binnen in zijn eerste week van de presale al meer dan $300.000 wist op te halen. Investeerders kunnen op dit moment in stappen bij de presale voor een prijs van $0,000702 per token. Deze prijs zal in de aankomende presale fase verder gaan stijgen.

De volgende grote honden meme coin?

De meme coin arena zit vol met speculatieve tokens waar de executie van de ontwikkelaars erg belangrijk is. Door de unieke marketing, tokenomics, staking beloningen en visie van WienerAI is dit project echter in staat om de meme coin niche in 2024 te gaan domineren.

Door meerdere virale thema’s te combineren in een crypto token is WienerAI naar voren gekomen als een alternatief dat het beter kan gaan doen dan Floki Inu. Nu opportunistische crypto traders hard op zoek zijn naar de volgende grote token zal deze bizarre AI hond steeds vaker naar voren komen als een goede optie.

Natuurlijk is het uiteindelijk afwachten of deze unieke meme coin zijn huidige momentum vast kan houden en uiteindelijk een van de elite meme coins kan worden. Maar er lijkt in ieder geval veel mogelijk voor deze interessante nieuwkomer.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Wat onderscheidt WienerAI van Floki Inu? Een analyse van de verschillen tussen deze meme coins appeared first on Bitcoinmagazine.nl.