Wat Gaat Dogecoin Doen Na Lancering Elon Musk’s Crypto Thema Op X

De Dogecoin koers ligt deze week zo’n +1,5% hoger dan een week geleden, dit na een stijging van +1% in de afgelopen 24 uur als vervolg op tweets van Elon Musk in het thema van DOGE.

De grootste meme coin ligt momenteel op een koers vlak onder de $0,80 en zou binnenkort uit zijn downtrend van midden december kunnen breken.

Nieuwe Dogecoin Tweets van Elon Musk Veroorzaken Crypto Pump DOGE

Elon Musk, eigenaar van X (Twitter), heeft gisteren een nieuwe tweet gedeeld waarin hij de activiteit van het platform liet zien. Hierin liet hij het aantal zoekresultaten via mobiele apparaten zien, wat op 420 miljoen uitkwam, zijn favoriete getal, gerelateerd aan Dogecoin.

 

In het verleden deelde Musk ook tweets met het getal ‘420’, waarop hij vaak veel positieve en grappige reacties kreeg.

420 verwijst naar 4/20 of 20 april, dat door veel meme-fanaten wordt gezien als dag van de wiet. De Dogecoin community ziet dit echter juist als de dag van Dogecoin, waardoor het getal zo populair is onder deze community.

Vandaag de dag heeft Elon Musk meer dan 170,8 miljoen volgers op het social media platform.

Dogecoin Koers Verwachting – Kan DOGE uit Downtrend Breken en Wat Gaat Dogecoin Doen?

Dogecoin is in de afgelopen 24 uur met +1,04% gestegen naar $0,07956 op het moment van schrijven. Toch ligt Dogecoin nog steeds in een downtrend sinds midden december, zo is DOGE in de afgelopen 30 dagen met ruim -13,5% gezakt.

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe DOGE sinds 11 december 2023 steeds lagere pieken behaalt. Sinds begin januari dit jaar ligt de Dogecoin koers voor het grootste gedeelte onder zijn 30-daagse moving average (geel), wat dient als sterke resistance die stijgingen belemmert.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek – TradingView

Met een Relative Strength Index (RSI) van 46, zou DOGE genoeg momentum moeten hebben om door de gele indicator heen te breken, mits de crypto markt dit toelaat. In het geval dat de markt na vandaag weer verder stijgt, zou DOGE zo’n break-out kunnen maken en de $0,0485 kunnen testen om uit de downtrend te breken.

Dogecoin ligt momenteel nog ruim -15% lager dan een jaar geleden ondanks het bullish klimaat van crypto en heeft daarom heel wat in te halen. De eerstvolgende mijlpaal voor DOGE van dit jaar zou de $0,10 zijn, vanuit daar zou Dogecoin verder kunnen klimmen richting de $0,50, hoewel een stijging naar $1 dit jaar erg onwaarschijnlijk lijkt.

Alternatieve Meme Coins met Meer Potentie dan Dogecoin

Dogecoin kan nog steeds sporadische stijgingen meemaken wanneer Elon Musk de cryptomunt benoemt of hiernaar verwijst op X. Echter lijkt de kans momenteel klien dat DOGE uit zijn downtrend kan breken de komende tijd, waardoor alternatieven mogelijk een aantrekkelijke investering zijn.

Zo kijken we vandaag naar 2 veelbelovende meme coins die potentie hebben om het vroege succes van Dogecoin te herhalen. Deze cryptomunten zitten beide nog in hun beginfase, waardoor je deze voor een lage prijs kunt aanschaffen en daardoor mogelijk enorme rendementen kan behalen.

Sponge V2 (SPONGEV2)

2023 was een grote teleurstelling voor Dogecoin investeerders, maar niet voor vroege investeerders die Sponge hebben gekocht, die tot wel x100 is gestegen. Dit jaar kan de opvolger, Sponge V2 dit succes herhalen en biedt deze token tijdelijk de kans voor investeerders om de volgende 100x pump mee te maken.

Sponge V2 is niet enkel het speculatieve broertje van Sponge, maar zal ook nieuwe utility met zich meebrengen in de vorm van een Play-to-Earn (P2E) game. Deze game zal een gratis versie hebben die iedereen zonder inzet kan spelen en een versie waarmee je extra Sponge V2 tokens kunt verdienen.

Sponge V2 kan tijdelijk exclusief worden vrijgespeeld door de originele Sponge token (V1) te staken. Door dit te doen verdien je passief beloningen in de vorm van Sponge V2, die je in bulk kunt claimen voordat de token officieel gelanceerd wordt op exchanges, met alter nog meer Tier 1 exchanges die op de planning staan.

 

Meme Kombat (MK)

Als Dogecoin dit jaar hetzelfde presteert als vorig jaar, dan is de kans groot dat sommige Dogecoin investeerders overstappen op Meme Kombat. Hier kunnen ze karakters zoals Doge en andere bekende memes tegen elkaar zien vechten en hebben ze de potentie om veel geld te verdienen.

In de virtuele arena van Meme Kombat, strijden memes zoals Doge, Shiba Inu, Pepe, Wojak, Sponge, Milady en nog meer tegen elkaar met willekeurige AI-gegenereerde uitkomsten. Hierdoor is het mogelijk om MK van Meme Kombat in te zetten op deze uitkomst en veel geld te verdienen als je goed hebt gekozen.

Een andere manier om geld te verdienen bij Meme Kombat is door MK te staken. De native token van het project kan tijdelijk in de presale worden gekocht voor $0,279 per stuk, voordat deze officieel gelanceerd wordt. Daarnaast kun je deze token tijdens de presale al staken voor passief inkomen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Wat Gaat Dogecoin Doen Na Lancering Elon Musk’s Crypto Thema Op X appeared first on Bitcoinmagazine.nl.