Wat crypto-handelaren kunnen leren van bitcoin-hater Charlie Munger

Investeringslegende Charlie Munger haalde in het verleden meerdere keren uit naar bitcoin. De miljardair en rechterhand van Warren Buffet moet niets hebben van de digitale munt, die hij een kunstmatige valuta noemt. Volgens Munger werkt het traditionele geldsysteem prima en hebben we helemaal geen munt met een absolute schaarste nodig.

Je kunt dit soort razernij aan de kant schuiven, maar wellicht kunnen we ook iets leren van de decennia’s aan ervaring van Munger.

Investeringslegende Charlie Munger overleden

Op 28 november werd bekend dat investeringslegende Charlie Munger op 99-jarige leeftijd is overleden. Munger was de rechterhand van Warren Buffet, die laatstgenoemde hielp om het eveneens legendarische Berkshire Hathaway op te bouwen tot de investeringsgigant die het nog altijd is.

Volgens Berkshire Hathaway is Charlie Munger op “vredige wijze” overleden in een ziekenhuis in Californië.

Munger was sinds 1978 de vicevoorzitter van het bestuur van Berkshire Hathway en sprokkelde vanuit die positie een vermogen van 2,6 miljard dollar bij elkaar. De investeringslegende werd altijd geprezen voor zijn visie en filosofie als het op investeren aankomt.

Bitcoin en crypto moest hij echter niets van hebben en dat lijkt ook het gevolg van enkele fundamenten van zijn strategie.

Investeer niet in wat je niet begrijpt

Eén belangrijke regel voor de investeringen van Munger is dat je nooit moet investeren in dingen die je niet begrijpt.

Volgens Munger had Berkshire Hathaway drie mandjes voor aandelen waar ze potentieel in zouden investeren: ja, nee en te moeilijk om te begrijpen.

Dat laatste kan verklaren waarom Munger en Buffet nooit in Bitcoin investeerden. Warren Buffet gaf ooit toe dat hij en Munger “te dom waren” om de potentie van Amazon te begrijpen in de jaren 90 en dat ze oprichter Jeff Bezos hebben onderschat.

Ook Microsoft en Google waren geen investeringen voor Munger en Buffet. Zodoende kunnen we stellen dat de ‘haat’ van de twee jegens Bitcoin niet hoeft te betekenen dat de digitale munt zal falen.


The post Wat crypto-handelaren kunnen leren van bitcoin-hater Charlie Munger appeared first on Bitcoinmagazine.nl.