Wanneer begint de bitcoin bullrun? Deze indicator geeft antwoord

Volgens IntoTheBlock is er één indicator die ons meer kan vertellen over de startdatum van de volgende bullrun voor bitcoin. Het gaat om balans van zogenaamde bitcoin hodlers, die ook wel bekend staan als de lange-termijn holders van de digitale munt.

Bitcoin hodlers blijven accumuleren

Op het moment van schrijven blijft dit type investeerder momenteel vasthouden aan zijn of haar bitcoin en kopen ze zelfs meer bij.

Lange-termijn holders zijn mensen die hun bitcoin voor 155 dagen of langer bezitten en een minimale geschiedenis van verkopen hebben. Over het algemeen zijn dit mensen die hun bitcoin vrijwel nooit in de verkoop gooien.

Precies dat zagen we de afgelopen maanden ook gebeuren. Deze investeerders verkochten niet tijdens de implosie van FTX, waarna de bitcoin koers dipte naar 15.500 dollar, maar hielden ook de afgelopen maanden tijdens de stijgingen vast aan hun bitcoin.

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien blijven de balans van dit type hodlers stijgen. De meest recente verkoopgolf van dit type investeerder vond plaats tijdens de bullrun van 2021.

Wanneer begint de bullrun?

De bullrun begint over het algemeen op het moment dat dit type van hodlers begint te verkopen. Dat zagen we in 2017, maar ook in 2021 gebeuren. Eigenlijk verkochten deze hodlers hun bitcoin voorzichtig al in 2020, op het moment dat de koersen begonnen te klimmen.

Als dit historische patroon zich herhaalt, dan kan het raadzaam zijn om deze indicator in de gaten te houden.

Zodra lange-termijn hodlers beginnen met verkopen, laat de top van de bitcoin koers tijdens de volgende run niet lang meer op zich wachten.

Op het moment van schrijven is daar nog geen sprake van en tikt de bitcoin koers met zijn huidige 43.500 dollar rustig verder. Van enige mate van hype lijkt voor bitcoin op dit moment nog geen sprake. Wat op zich bijzonder te noemen is, als je bedenkt dat bitcoin dit jaar al met ~160 procent is gestegen en we voor begin volgend jaar mogelijk de Spot Bitcoin ETFs en de volgende halving krijgen.


The post Wanneer begint de bitcoin bullrun? Deze indicator geeft antwoord appeared first on Bitcoinmagazine.nl.