Walmart CEO waarschuwt voor deflatie, gevolgen voor bitcoin?

De CEO van Walmart, de grootste retailer van de wereld, ziet dat de Amerikaanse consument steeds meer moeite heeft om de consumptie op peil te houden en waarschuwt voor deflatie. “In de Verenigde Staten kunnen we de komende maanden weleens door een periode van deflatie gaan”, zo liet Walmart CEO Doug McMillon weten tijdens de earnings call van afgelopen donderdag.

Wat betekent dat voor de Amerikaanse economie en voor de bitcoin koer?

Problemen op komst voor Amerikaanse economie?

De Amerikaanse economie wist zich sinds de start van de rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank in maart 2022 verrassend sterk te houden.

Dat was met name het gevolg van de sterke consumptie, die vanaf dat moment op peil bleef, ondanks de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. Nu komen we volgens de CEO van Walmart echter op een punt dat de Amerikaanse consument verzwakte en dat kan weleens gevolgen hebben voor de economie.

Krijgen we nu een periode van zwakte voor de Amerikaanse economie, die mogelijk een recessie veroorzaakt?

Als gevolg van deze uitspraken daalde het aandeel van Walmart met 8 procent. Deze daling zou weleens een voorbode kunnen zijn van wat we de komende maande kunnen verwachten voor de financiële markten.

Je kunt immers niet verwachten dat de economie geen pijn voelt als je na een periode van 10 jaar van extreem lage rentes plotseling de rente met 5 procent verhoogt.

Wat betekent dit voor bitcoin?

Een periode van economische zwakte is in beginsel niet iets wat positief is voor de bitcoin koers.

Om stijgingen voor de bitcoin koers te veroorzaken is er immers kapitaal nodig. Als de spaarpot van de Amerikaanse consument leegraakt, bedrijven in de problemen komen en mensen hun banen verliezen, dan kan dat een signaal zijn voor lagere koersen.

Aan de andere kant heeft bitcoin natuurlijk de volgende halving die voor april 2024 op de planning staat, lijkt de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF een kwestie van tijd en kunnen we op termijn waarschijnlijk de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank verwachten als gevolg van de economische zwakte waar de CEO van Walmart voor waarschuwt.


The post Walmart CEO waarschuwt voor deflatie, gevolgen voor bitcoin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.