Waarom Zakt Solana? SOL Koers Bereikt Laagste Punt Sinds Kerst

De crypto markt heeft de afgelopen dagen weer een tik gekregen en bekende altcoins hebben een daling van meer dan 10% meegemaakt. Eén van deze bekende altcoins is Solana, die juist eind vorig jaar nog grote stijgingen wist te noteren.

Met een marktwaarde van bijna $50 miljard is Solana inmiddels de nummer 5 in de crypto wereld. Het heeft zich glorieus hersteld van de problemen die ontstonden nadat de inmiddels failliete FTX exchange al haar reserves in Solana bleek te hebben staan.

Waarom zakt Solana?

De Solana koers ondergaat op dit moment, samen met een groot deel van de crypto markt, een correctie ten opzichte van de koers eind 2023. Deze algehele correctie komt voort uit de stijgingen die ontstonden nadat er steeds meer nieuws kwam over de goedkeuring van Bitcoin ETF’s.

Nu deze ETF’s eindelijk goedgekeurd zijn, proberen veel speculanten hun crypto op een hoge koers te verkopen. De verkoopdruk die hieruit ontstaan is, en de algehele daling in tradingvolume, heeft gezorgd voor de huidige daling van onder andere de Solana koers.

De daling van Solana staat dus niet op zichzelf, maar heeft te maken met het gehele sentiment in de markt. Adviseur Brett Sifling, voor Gerber Kawaski Wealth & Investment Management geeft aan dat de markt ‘overbought’ was door de anticipatie voor Bitcoin ETF’s.

Het lijkt er daarmee op dat de correctie ontstaan is, doordat de goedkeuring van Bitcoin ETF’s als ‘sell-the-news’ evenement is geworden. Dit fenomeen komt vaker voor in de crypto markt, waarbij er naar aanleiding van bepaald nieuws meer crypto gekocht wordt dan op het moment dat dit nieuws daadwerkelijk plaatsvindt.

Solana koers op laagste punt sinds kerst

De Solana koers bereikte op tweede kerstdag een hoogtepunt van meer dan $120,-, maar wist die koers niet lang vol te houden. Gisteren behaalde de Solana koers een dieptepunt van net onder de $80,-, maar daar weet het zich vandaag weer wat van te herstellen.

Dit is alsnog een flinke stijging als je de koers vergelijkt met enkele maanden geleden. De rally die het eind vorig jaar heeft doorgemaakt is dus nog niet volledig teniet gedaan.

Zo stond de Solana koers begin november 2023 nog onder de $40,-. Zolang het de komende dagen boven de support rond $80,- blijft, is er dus sprake van slechts een kleine correctie van de koers.

Gaat de Solana koers weer stijgen?

Voor veel traders is het de vraag of de Solana koers nog een nieuwe stijging doorgaat maken. Hiervoor is het belangrijk dat het tradingvolume in de coin weer toeneemt. Momenteel staat deze op $2.951.095.531 in de afgelopen 24 uur, wat een stijging is van 2% vergeleken met de voorgaande dag. Dit is een bullish teken, omdat het aangeeft dat de interesse in de token weer wat aan het groeien is. Daarnaast is de marktkapitalisatie nu alweer flink gestegen, naar $37,5 miljard op dit moment. Dit is een groei van 6,5%.

Het ziet er dus naar uit dat de dip van Solana niet dramatisch zal zijn, en de token snel zal herstellen. Veel is daarbij afhankelijk van andere ontwikkelingen op de markt, zoals bijvoorbeeld het verloop van de Bitcoin koers en de macro-economische omstandigheden. Mogelijk kan in de komende tijd de opgelopen schade weer wat worden ingelopen, een groei van zo’n 10% binnen een maand is zeker niet onmogelijk.

Beste alternatief voor Solana

Hoewel de perspectieven er voor Solana er zonnig uitzien, zijn er momenteel de nodige presale tokens beschikbaar die de potentie hebben om grotere winstfactoren te leveren. Dit komt doordat deze tokens, anders dan Solana, slechts een kleine marktkapitalisatie kennen. Dit maakt het makkelijker om snel te groeien. Wij stellen graag enkele ‘low cap gems’  aan je voor.

Bitcoin Minetrix – Cloud Mine token met toekomst

Een token die als alternatief voor Solana de potentie heeft om investeerders mooie winsten te bezorgen is Bitcoin Minetrix (BTCMTX). Deze token kent een dubbel verdienmodel, waar je als investeerder niet alleen kunt profiteren van een stijgende Bitcoin Minetrix koers, maar ook gratis Bitcoin uitgekeerd krijgt.

Bitcoin Minetrix kent namelijk een revolutionair stake-to-mine model: door tokens vast te zetten in een smart staking contract krijg je niet alleen extra BTCMTX, maar ook Mining Credits uitgekeerd. Deze credits kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot de cloud mine van Bitcoin Minetrix. Alleen al door hier aanwezig te zijn krijg je Bitcoin uitgekeerd.

Cloud mining kan in de toekomst steeds belangrijker worden: het is een klimaatvriendelijke manier om Bitcoin te minen, het vraagt geen grote technologische investeringen en vreet anders dan traditionele Bitcoin mining geen energie. De cloud mine van Bitcoin Minetrix is anders dan veel andere mining platformen bovendien compleet gedecentraliseerd, transparant en toegankelijk voor iedereen met de Bitcoin Minetrix token, zowel grote- als kleine investeerders.

De verwachte bull run op Bitcoin kan ertoe bijdragen dat de vraag naar Bitcoin Minetrix danig toeneemt. Mede daarom lijkt het een verstandig keuze om nu al te investeren in deze token, die op het moment nog in de presale zit. Tokens zijn in de huidige fase te koop voor $0,013 per stuk. In slechts korte tijd werd al $9,1 miljoen opgehaald.

 

Sponge V2 – Nieuwe kans op x100?

Een andere token met de potentie om investeerders flinke winsten te bezorgen, is de meme coin Sponge V2. Deze token is de opvolger van de originele Sponge ($SPONGE) token, die sommige investeerders een winstfactor van x100 wist te bezorgen. De nieuwe Sponge zal volgens het projectteam ‘bigger and better’ zijn dan het origineel.

SpongeV2 beschikt namelijk over een aantal voordelen die haar succesvolle voorganger niet had: zo is er bij deze nieuwe token een enorm marketingbudget, een community van meer dan 13.000 tokenhouders, listings op tier1 exchanges en een eigen P2E game. Deze eigenschappen moeten ervoor zorgen dat na de launch de token net als Sponge V1 flink zal stijgen.

SpongeV2 is een stake-to-bridge token. Om Sponge V2 in bezit te krijgen kun je op de website van het project $SPONGE kopen: deze tokens worden automatisch omgezet naar SpongeV2 en vrijgegeven op het moment dat de release een feit is. Door nu te kopen en staken krijg je bovendien een reward van maar liefst 278%. De originele Sponge ging x100, zal deze heruitgave die cijfers kunnen herhalen?

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Waarom Zakt Solana? SOL Koers Bereikt Laagste Punt Sinds Kerst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.