Waarom zakt solana koers: zorgt toename populariteit solana meme crypto’s voor falen 75% van transacties?

De crypto markt heeft deze week een kleine klap gekregen waarin koersen van bekende cryptomunten een daling tussen de 5 en 10% hebben meegemaakt. Eén van de grotere zakkers was Solana, de coin die tot nu toe dit jaar juist één van de grootste stijgers is. 

De daling kan komen doordat het Solana netwerk afgelopen week moeite heeft om het grote aantal transacties op de blockchain te verwerken. Gisteren kwamen 75% van de transacties niet door, waarmee een nieuw negatief record gevestigd werd voor de Solana blockchain.

Zorgen meme crypto op Solana voor daling?

De populariteit van tokens die ontwikkeld zijn op de Solana blockchain heeft de afgelopen tijd gezorgd voor grote drukte op het netwerk. Dat zou geen probleem moeten zijn, gezien Solana juist ontwikkeld is om een groot aantal transacties in korte tijd te kunnen verwerken.

Inmiddels hebben de co-founders van Solana gereageerd op de problemen op het netwerk en zij geven aan dat de mislukte transacties niet door de veel verhandelde Solana meme coins komen. Er zijn binnen het netwerk problemen met ‘congestion bugs’ waar momenteel aan gewerkt wordt door de ontwikkelaars van Solana.

Daarnaast lijken de echte problemen voor gebruikers mee te vallen, omdat de meeste transacties van bots komen. Van alle mislukte transacties zou 95% terug te traceren zijn tot trading bots. De spam die hieruit ontstaat, heeft ook gezorgd voor de hierboven benoemde congestion bugs.

Zolang de transacties van gebruikers in grote mate goedgekeurd blijven worden, zal de impact van de problemen op het netwerk voor de koers beperkt blijven. Het laat echter wel nogmaals zien dat het Solana netwerk niet probleem-vrij is.

In voorgaande jaren heeft het Solana netwerk ook problemen gehad waarbij het soms zelfs volledig offline was. Daarnaast kreeg het imago van de coin ook een deuk toen bleek dat Sam Bankman-Fried een groot deel van de reserves van FTX in Solana had staan.

Wat gaat Solana doen?

Ondanks de problemen en de daling van afgelopen week staan de technische indicatoren voor de Solana koers nog altijd op groen. De meeste moving averages geven een koopsignaal af en ook het momentum rond de coin staat op -10.08, wat ook aangeeft dat je momenteel de coin beter kan kopen dan verkopen.

Zolang de problemen in het netwerk niet rechtstreeks voor gebruikers op te merken is, zal Solana zich relatief snel kunnen herstellen. Hiervoor is het wel afhankelijk van het gehele sentiment in de crypto markt.

Met de Bitcoin halving op komst zijn alle ogen gericht op de ontwikkeling van de Bitcoin koers, die altijd belangrijk is voor de ontwikkeling van alle andere koersen. Dat zou vervolgens ook weer zijn doorwerking hebben op enkele meme coins op de Solana blockchain. Hieronder vind je twee tokens die komende maand maximaal kunnen profiteren van een nieuwe crypto bull run.

Slothana – Doe mee met unieke presale

De meme coin Slothana is, zoals de naam al doet vermoeden, een token die ontwikkeld is op de Solana blockchain. De inspiratie voor het project komt uit eerdere succesvolle Solana meme coins als SLERF en is op een unieke manier gelanceerd.

Je hebt namelijk de mogelijkheid om de tokens alvast te kopen voordat ze op exchanges verschijnen en dat doe je door Solana te versturen naar een wallet van Slothana. Zodra de token gelanceerd wordt krijg je vervolgens voor elke Solana die je verstuurd hebt, 10.000 $SLOTH in je wallet ge-airdropped.

slothana

In totaal is er al $9 miljoen geïnvesteerd in de token terwijl er nog weinig bekend is over de toekomst van het project. Investeerders lijken vertrouwen te hebben in een listing bij grote exchanges wat goede gevolgen kan hebben voor de prijs van de token.

Naast het versturen van Slothana naar de wallet van het project, kun je de token ook direct kopen op de website van Slothana. Daar kun je gemakkelijk een wallet verbinden en invullen hoeveel SOL je om wilt ruilen.

 

Dogecoin20 – Nieuwe DOGE token op Ethereum

Solana is in opkomst als blockchain om tokens op te ontwikkelen, maar van oorsprong is Ethereum het project waar de meeste tokens op aangemaakt zijn. Ook het nieuwe Dogecoin20 heeft gebruik gemaakt van de Ethereum blockchain en de voordelen die dit netwerk biedt.

De ontwikkelaars hebben deze token aangemaakt om enkele problemen rondom de originele Dogecoin op te lossen. Zo is er bij DOGE sprake van inflatie en maakt het nog altijd gebruik van Proof-of-Work waarmee het netwerk traag is en veel energie kost om bij te houden.

Dogecoin20 meme coin

Dogecoin 20 is gelanceerd via een presale en die is in korte tijd volledig uitverkocht. Je kunt de token nog wel kopen op de website van het project, waar inmiddels al voor meer dan $10 miljoen geïnvesteerd is in de token.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Waarom zakt solana koers: zorgt toename populariteit solana meme crypto’s voor falen 75% van transacties? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.