Waarom Wall Street Veteraan Scaramucci Gelooft in een 110 Miljard Bitcoin Golf

In een recente aflevering van de crypto podcast “The Scoop“, deelde Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital en een veteraan van Wall Street, zijn inzichten over de impact van een Bitcoin spot ETF-goedkeuring. Scaramucci benadrukte de kracht van Wall Street’s marketingmachine en hoe deze de investeringswereld zou kunnen hervormen.

Miljarden euro’s stromen crypto binnen?

Volgens Scaramucci is een door de federale overheid goedgekeurde Bitcoin ETF klaar om een verkoopsgolf te ontketenen, wat zou resulteren in miljarden dollars die naar cryptocurrency stromen. Hij legde uit dat traditionele verkopers van ETF’s nu de rol van evangelisten voor Bitcoin op zich zouden nemen, waardoor Bitcoin aan een veel breder publiek wordt voorgesteld.

Scaramucci vertelde hoe de verkooppresentaties zouden veranderen, waarbij mensen die gewoonlijk koffie en donuts aanbieden tijdens ETF-presentaties nu Bitcoin ETF‘s zouden promoten. Hij stelde voor dat ze zouden aanbevelen om 1% in Bitcoin te investeren, gewapend met het verhaal dat Bitcoin het best presterende activum van het afgelopen decennium is geweest.

Hoe de Bitcoin ETF nieuwe mensen crypto binnenhaalt

Hij wees op de doelgroep voor Bitcoin in een ETF, die tienduizenden mensen omvat. Met de mogelijkheid om te investeren vanaf $500 tot een oneindig bedrag, zou de ETF een diverse groep aantrekken die advies zoekt bij traditionele makelaars, inclusief gebruikers van platformen zoals E-Trade en Fidelity.

Scaramucci benadrukte dat de kracht van Wall Street’s marketing nog niet volledig is ingeprijsd in de verwachtingen voor de cash ETF-goedkeuring. Scaramucci wees erop dat er al veel individuele beleggers zijn die hun eigen geld in Bitcoin stoppen. Maar, zo zei hij, het echte spel gaat pas beginnen als de grote jongens in de vermogensbeheer hoek – denk aan partijen die met miljarden spelen – besluiten om strategisch 1% van hun beleggingsportefeuilles in Bitcoin te steken.

Impact van goedkeuring Bitcoin ETF

Hij liet doorschemeren hoe groot dit kan zijn door te verwijzen naar financiële zwaargewichten zoals Fidelity en BlackRock. Stel je voor, zo zei hij, als deze reuzen slechts 1% van hun fondsen naar Bitcoin verschuiven. Dat zou zomaar meer dan 110 miljard dollar kunnen betekenen die de cryptomarkt instroomt.

En wat betreft die Bitcoin spot ETF’s? Er zijn er nu 13 die hopen op groen licht van de regelgevers. De kenners in de sector denken dat de kans wel 90% is dat we tegen januari 2024 minstens één van deze ETF’s op de markt zien verschijnen.


The post Waarom Wall Street Veteraan Scaramucci Gelooft in een 110 Miljard Bitcoin Golf appeared first on Bitcoinmagazine.nl.