Waarom Robert Kiyosaki Waarschuwt Voor Marktcrash en Bitcoin Promoot

Robert Kiyosaki, de auteur achter het invloedrijke boek “Rijke Pa, Arme Pa” uit 1997, heeft opnieuw zijn zorgen geuit over de aanstaande crash van de aandelen- en obligatiemarkten, en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn op bitcoin. Zijn recente opmerkingen op sociale media laten zijn scepsis zien over de huidige staat van de economie en de financiële markten. Ook geeft hij aan dat een investering in bitcoin als betere investering ziet dan in aandelen.

Robert Kiyosaki waarschuwt over aandelenmarkt

In een bericht op het socialemediaplatform X waarschuwde Kiyosaki: “De aandelenmarkt stijgt hoger en hoger. Sukkels geloven daadwerkelijk dat de economie sterk is. Laat je niet voor de gek houden. De Magnificent 7, gefinancierd door dollars van de Amerikaanse overheid, houdt de aandelenmarkt omhoog.” Hij verwees naar de “Magnificent 7”-aandelen als zeven mega-cap techbedrijven: Tesla, Meta, Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft en Nvidia, die volgens hem de waarde van de aandelenmarkt kunstmatig opblazen.

Kiyosaki’s waarschuwingen zijn niet nieuw; hij heeft consequent zijn wantrouwen uitgesproken tegenover de Federal Reserve, het ministerie van Financiën en de bankiers van Wall Street. Hij betoogt dat hun acties de Amerikaanse economie potentieel in een depressie en zelfs een andere oorlog kunnen leiden. In december van het vorige jaar specificeerde hij dat de volgende marktcrash zou kunnen uitmonden in een depressie.

Kiyosaki nog meer bullish op bitcoin

Onlangs heeft Kiyosaki ook de gevaren van de toenemende schuld van de Amerikaanse overheid benadrukt en beleggers geadviseerd om bitcoin te overwegen als een hedge. Na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), onthulde hij dat hij zijn bitcoin bezit had vergroot. Kiyosaki gelooft dat bitcoin, die hij bezit om te beschermen “tegen de diefstal van onze rijkdom via ons geld”, $150K zou kunnen bereiken, vooral met de komende bitcoin halving, en dringt er bij beleggers op aan hierop te letten.


The post Waarom Robert Kiyosaki Waarschuwt Voor Marktcrash en Bitcoin Promoot appeared first on Bitcoinmagazine.nl.