Waarom Is Bitcoin Aan Het Stijgen? De 4 Redenen Voor de Stijging Naar $42K

Bitcoin heeft onlangs een aardige stijging ervaren, waarbij de waarde boven de $42.000 uitsteeg na enkele dagen onder de $40.000 te hebben gehandeld. Maar wat zijn de redenen achter deze stijging? Kom het te weten in dit artikel!

Amerikaanse persoonlijke consumptie-uitgaven

Een van deze is de publicatie van de Amerikaanse persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE) prijsindex op 26 januari, die lager was dan verwacht. Dit wijst op een afkoeling van de inflatie in de Verenigde Staten, waardoor experts vermoeden dat de Federal Reserve hun monetaire beleid zou kunnen versoepelen. Eerdere strikte beleidsmaatregelen van de Fed hadden een negatieve impact op Bitcoin en de bredere cryptomarkt, dus deze recente ontwikkeling wordt gezien als een positieve stimulans voor investeerders.

Ineenstorting van de Amerikaanse dollar?

Een andere belangrijke factor is de recent gepubliceerde data van het Amerikaanse Ministerie van Financiën, die laat zien dat de nationale schuld een recordhoogte van $34,1 biljoen heeft bereikt. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over een mogelijke ineenstorting van de Amerikaanse dollar, waardoor Bitcoin en andere cryptocurrencies als een veilige haven worden beschouwd tegen de mogelijke devaluatie van de nationale valuta. Financieel analisten, waaronder econoom Peter Schiff, waarschuwen voor een onvermijdelijke crash van de dollar, terwijl financieel auteur Robert Kiyosaki mensen aanmoedigt om in Bitcoin te investeren als bescherming tegen de negatieve gevolgen van overheidsbeleid.

Vervaldatum van maandelijkse BTC-optiecontracten

Ook de vervaldatum van maandelijkse BTC-optiecontracten op Deribit speelt een rol. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, heeft aangegeven dat deze markt een belangrijke invloed heeft gehad op zowel de recente daling als de huidige rally van Bitcoin.

Uitstroom van investeringen bij GBTC

Tot slot is er een opmerkelijke trend in investeringsfondsen, met name bij Grayscale’s GBTC. De uitstroom van investeringen bij GBTC vertraagde aanzienlijk op 26 januari, met slechts $255,1 miljoen aan uitstroom. Bloomberg-analist James Seyffart merkt op dat dit de laagste uitstroomdag voor GBTC was sinds de omzetting naar een Spot Bitcoin ETF. Deze afname in uitstroom suggereert dat investeerders mogelijk minder snel hun winst nemen, wat bijdraagt aan de verkoopdruk die Bitcoin recentelijk heeft ervaren.


The post Waarom Is Bitcoin Aan Het Stijgen? De 4 Redenen Voor de Stijging Naar $42K appeared first on Bitcoinmagazine.nl.