Waarom Founder Van Ordiscan Een Herorganisatie Van de Blockchain Verwacht Door Bitcoin Halving

In de aanloop naar de aankomende halvering van het Bitcoin-netwerk, die rond 20 april 2024 wordt verwacht, is er binnen de crypto-gemeenschap een groeiende opwinding en speculatie. Dit evenement, dat plaatsvindt op blokhoogte 840.000, is niet zomaar een zomaar een gebeurtenis; het markeert een potentieel historisch keerpunt voor het Bitcoin-protocol. Tristan, de oprichter van Ordiscan.com, heeft in een blogpost genaamd “The Next Bitcoin Halving Will be Reorged” het unieke karakter van deze halvering benadrukt, met name de mogelijke grote herorganisatie van de blockchain.

Nog maar 13.000 blokken te gaan tot Bitcoin halving

Met minder dan 13.000 blokken te gaan tot de halvering, staat het crypto-ecosysteem op scherp. Blok 840.000 wordt naar verwachting het meest waardevolle in de geschiedenis van Bitcoin, mede door de introductie van een ‘Epic sat’. Deze zeldzame satoshi, die slechts eenmaal elke halvering wordt gecreëerd en waarvan er tot nu toe slechts drie bestaan, kan een marktwaarde van meer dan 1 miljoen dollar of ongeveer 25 BTC bereiken. Tristan verduidelijkt dat deze waardering niet alleen de zeldzaamheid weerspiegelt, maar ook de culturele en historische betekenis.

Lancering Runes-protocol

Naast de halvering, zal tegelijkertijd het Runes-protocol gelanceerd worden, een andere creatie van Rodamor. Dit nieuwe tokenstandaard zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de Bitcoin-blockchain, beginnend vanaf blok 840.000. De anticipatie rondom het eerste Rune-token is enorm, gezien de potentiële marktimpact en de status als pionierend digitaal activum in het Bitcoin-ecosysteem.

Deze ontwikkelingen wijzen op een cruciaal moment in de geschiedenis van Bitcoin, waarbij de introductie van de Ordinals-theorie en het Runes-protocol samenvalt met een mogelijke significante herorganisatie van de blockchain. Deze ongekende waardering van blok 840.000 roept zorgen op over de stabiliteit van de Bitcoin-blockchain, aangezien miners mogelijk afwijken van standaardpraktijken om dit waardevolle blok te bemachtigen. Tristan speculeert over de mogelijkheid van “de moeder aller herorganisaties op Bitcoin dit jaar”, maar benadrukt dat, ongeacht de uitkomst, het proces zeker interessant zal zijn en dat uiteindelijk de blockchain zijn normale gang zal blijven gaan.


The post Waarom Founder Van Ordiscan Een Herorganisatie Van de Blockchain Verwacht Door Bitcoin Halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.