Waarom een Solana ETF afhangt van Amerikaanse verkiezingen

De kans op een nieuwe altcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten hangt mogelijk af van politieke veranderingen na de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Dit ondanks dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onlangs goedkeuring heeft gegeven voor spot Ether (ETH) ETF’s op 23 mei.

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft aangegeven dat het “tijd zal kosten” voordat deze Ether ETF’s beschikbaar zijn. Toch wordt er al gespeculeerd over de volgende crypto ETF, waarbij een Solana ETF naar voren komt als een belangrijke kandidaat.

Amerikaanse toezichthouder is streng

De SEC heeft nog geen signalen gegeven dat het andere cryptocurrency’s zal omarmen voor toekomstige ETF’s. De goedkeuring van spot Ether ETF’s was al een moeilijke stap voor de commissie, en een altcoin ETF zou nog moeilijker kunnen zijn. Toch kunnen verschillende factoren, waaronder de Amerikaanse verkiezingen, dit veranderen.

https://twitter.com/joemccann/status/1793405795591479609

Amerikaanse verkiezingen als katalysator voor nieuwe crypto ETF’s

Hoewel spot Bitcoin, Ether en altcoin ETF’s wereldwijd bestaan, zijn Amerikaanse toezichthouders strenger. Snyder wees erop dat de SEC meestal geen rekening houdt met buitenlandse altcoin ETF’s, omdat “Amerikaanse toezichthouders de neiging hebben niet te vertrouwen op buitenlandse toezichthouders.”

Eric Balchunas, een ETF-analist bij Bloomberg, legde uit dat de SEC een specifieke tijdlijn volgt voor het goedkeuren van ETF’s. Als ze deze tijdlijn opnieuw volgen, kan het jaren duren voordat een andere altcoin ETF-goedkeuring krijgt.

Gezien de huidige Amerikaanse regelgeving, suggereerde Balchunas dat ze waarschijnlijk hetzelfde proces zullen volgen, waarbij actieve futureshandel op CME nodig is om prijsbewegingen te volgen. Er zijn nog geen futures altcoin ETF’s genoteerd in de VS, wat wijst op een mogelijk lange wachttijd voor een spot altcoin ETF.

Overwinning van Donald Trump goed voor ETF’s

De komende Amerikaanse verkiezingen, op 5 november 2024, kunnen cruciaal zijn voor de toekomst van altcoin ETF’s, aangezien Amerikaanse cryptoregulering een politiek onderwerp wordt. Voormalig president Donald Trump heeft zich gepositioneerd als een pro-crypto kandidaat, in tegenstelling tot president Joe Biden’s relatief anti-crypto houding.

Balchunas merkte op dat een overwinning van Trump de koers voor altcoin ETF’s aanzienlijk zou kunnen veranderen. Als Trump wint, zou hij een meer liberale aanpak kunnen volgen ten aanzien van crypto en mogelijk een nieuwe SEC-commissaris benoemen die minder belang hecht aan het eerdere goedkeuringsproces, waarin futuresgegevens een belangrijke rol speelden.

Een overwinning van Trump zou kunnen leiden tot een golf van nieuwe aanvragen voor crypto ETF’s, aangezien uitgevers mogelijk meer bereid zijn de regelgeving te testen. Aan de andere kant, als de Democraten aan de macht blijven, is de kans op goedkeuring van een altcoin ETF klein, zelfs als Biden Gensler vervangt door een andere Democraat als SEC-voorzitter.


The post Waarom een Solana ETF afhangt van Amerikaanse verkiezingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.