Waarom deze Topanalist Voorspelt dat Bitcoin $45,000 Bereikt Vóór het Jaar Om is

De prijs van Bitcoin heeft de laatste tijd echt een vlucht genomen! Het heeft een indrukwekkend jaarlijks record gebroken door bijna $39,900 te bereiken. Iedereen in de cryptowereld heeft het erover en sommigen denken zelfs dat Bitcoin binnenkort de magische grens van $40,000 zal doorbreken.

Stijging na toesprak van Jerome Powell

Deze recente stijging kwam vlak na een toespraak van Jerome Powell, de grote baas van de Amerikaanse Federal Reserve. Hij hintte dat ze de rentetarieven strak houden totdat de inflatie weer mooi op 2% zit. Dat nieuwtje zette de Bitcoin-markt in vuur en vlam, waardoor de munt een piek van 19 maanden bereikte. Dit maakte de markt enthousiast en liet de speculaties over de toekomstige koers van de Fed oplopen. Veel kenners denken nu dat Bitcoin niet alleen de $40,000 kan halen, maar zelfs kan opstomen naar $50,000.

Bitcoin schiet omhoog door ETF’s

Markus Thielen van Matrixport heeft in een notitie aan beleggers een 90% kans gegeven dat Bitcoin $45,000 zal bereiken. Hij wijst hierbij op de positieve marktstemming en de potentiële goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF). Thielen schrijft: “Terwijl we de laatste maand van het jaar ingaan, blijven we optimistisch. Historisch gezien stijgt Bitcoin in december met gemiddeld +12%, wat aansluit bij ons doel van $45,000 voor Bitcoin tegen het einde van 2023, wat nu waarschijnlijk lijkt.”

In de afgelopen maanden hebben grote namen, zoals BlackRock, bij de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC, een aanvraag ingediend voor iets nieuws: een Bitcoin ETF. Dit is best een ding, want het laat zien dat zelfs de traditionele financiële giganten nu serieus kijken naar Bitcoin. En het feit dat de SEC, zeg maar de scheidsrechter van de beurswereld, hier actief bij betrokken is, maakt dat veel mensen denken dat zo’n Bitcoin ETF binnenkort wel eens groen licht zou kunnen krijgen.

Opvallend is dat Grayscale zich voorbereidt op zo’n goedkeuring door John Hoffman, voorheen werkzaam bij Invesco, aan te stellen om de inspanningen voor hun Bitcoin ETF te leiden. Tegelijkertijd is de korting op Grayscale’s Bitcoin Trust ten opzichte van de netto-activawaarde aanzienlijk verkleind, volgens data van Coinglass.


The post Waarom deze Topanalist Voorspelt dat Bitcoin $45,000 Bereikt Vóór het Jaar Om is appeared first on Bitcoinmagazine.nl.