Waarom Daalt Ripple? 100 Mln XRP Tokens Gedumpt, Wat Gaat Ripple Doen In Markt Correctie?

Grootschalige XRP-token verkopen van crypto whales hebben te midden van recente correcties op de cryptomarkt aanzienlijke aandacht getrokken.

XRP verloor zijn bullish momentum na een opmerkelijke koersstijging in de voorafgaande dagen.

Gevolgd door een bearish trend die bijna alle altcoins vertoonden als reactie op het dalen van BTC onder de $70.000-mark, hebben deze dumps geleid tot een hoop speculatie over de toekomstige koersbewegingen van Ripple.

Dit brengt ons bij de cruciale vraag: waarom daalt Ripple en wat gaat Ripple doen na deze marktcorrectie?

Koersanalyse XRP

Ripple’s koers is de afgelopen 24 uur met 12,85% gedaald en handelt momenteel op $0,6024. Met een RSI die rond de 47 zweeft, blijft de token vandaag een bearish beeld schetsen, wat wijst op een overheersend verkoopsentiment in de markt.

Deze trend sluit aan bij de eerder genoemde verkopen, waardoor de bearish houding ten opzichte van de token verder wordt versterkt, vooral omdat de prijs vandaag zelfs onder de $0,6 dook.

Echter toont data van Coinglass aan dat die een toename van 4,06% in XRP’s open interest aanduidt, samen met van een indrukwekkende stijging van 138,59% in volume binnen de derivatenmarkt.

Dit levert een tegenstrijdig beeld op ten opzichte van de bearish marktsentimenten en gevoelens over de Ripple ondersteunde token en wijst op substantiële nieuwe investeringen in de markt met een toenemende marktactiviteit.  Ten slotte zullen ook open interest levels groeien wanneer het koch van de dip-sentiment investeerders dwingt het token te volgen voor een ommekeer.

De Impact van XRP Whales

Recent onthullingen door blockchain tracker Whale Alert hebben een noemenswaardige activiteit aan het licht gebracht in de wereld van cryptocurrencies. Sinds 15 maart is er een opmerkelijke hoeveelheid van bijna 100 miljoen XRP overgemaakt naar centrale exchanges (CEXs). Deze periode valt samen met een aanzienlijke daling in de waarde van topcryptocurrencies, veroorzaakt door een massale uitverkoop op de cryptomarkt, aldus CoinGape Media.

Het meest opvallend is de actie van een bekende XRP whale, aangeduid als …Rzn, die alleen al op 15 maart een verbluffende 50,40 miljoen XRP verkocht. Deze verkoop werd gesplitst in twee transacties: één van 22,8 miljoen XRP naar Bitstamp en een andere van 27,60 miljoen XRP naar Bitso. Tot op heden blijft deze whale aanzienlijke hoeveelheden XRP verkopen.

Op 17 maart zag Bitstamp de ontvangst van 24,85 miljoen XRP, met een waarde van $15,44 miljoen, afkomstig van hetzelfde adres dat vandaag opnieuw in actie kwam. Dit keer werd er nog eens 24,60 miljoen XRP, ter waarde van $14,84 miljoen, naar dezelfde centrale exchange (CEX) overgemaakt. Deze transacties hebben een storm van speculatie ontketend onder cryptomarkthandelaren en investeerders over de hele wereld. De toename van XRP-aanbod op CEXs vindt plaats tegen een achtergrond waar het door Ripple ondersteunde token al bearish tendensen vertoonde, met een daling van 13,16% over de week.

Wat Gaat Ripple Doen?

Terwijl de cryptomarkt zich aanpast aan de recente golf van verkopen door XRP whales, speculeren beleggers en handelaren wereldwijd over de toekomstige strategieën van Ripple. De plotselinge duik van XRP’s prijs onder de $0,6 markeert een belangrijk moment, waarbij velen zich afvragen hoe Ripple deze neerwaartse trend zal aanpakken. Het potentieel voor herstel lijkt afhankelijk van weloverwogen stappen om vertrouwen te herstellen en de stabiliteit van XRP te waarborgen in deze momenteel door Bitcoin volatiele tijden.

Daarnaast biedt de veelzijdigheid cryptomarkt nieuwe kansen voor crypto traders. Met name opkomende crypto’s die nog in de presale fase zitten, bieden een nieuw perspectief voor vroege investeerders.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) is een frisse wind in crypto land door de fundering van Bitcoin te combineren met de milieuvriendelijke blockchain van Ethereum. Het is GBTC’s doel om een duurzaam stakingsmodel genaamd “Gamified Green Staking” aan de man te brengen, waarmee investeerders kunnen bijdragen aan een groenere toekomst terwijl ze ondertussen passieve inkomsten kunnen genereren.

De presale van $GBTC heeft al ruim $6,3 miljoen opgehaald in de eerste weken, wat duidt op sterke interesse vanuit de crypto gemeenschap en investeerders. Met een aantrekkelijke prijs van slechts $1,0682 biedt $GBTC een uitgelegen kans om vroeg in te stappen, terwijl traders kunnen bijdragen aan een meer milieuvriendelijke cryptomarkt.

Door deel te nemen aan de presale via de officiële website kunnen investeerders niet alleen investeren in $GBTC, maar ook profiteren van een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Dogecoin20 (DOGE20)

Vorige week werd de presale van Dogecoin20 gelanceerd, een nieuwe crypto meme op het Ethereum-netwerk met meer mogelijkheden dan de originele Dogecoin. In slechts een paar dagen heeft de presale al ruim $2,9 miljoen opgehaald, waarmee blijkt dat deze opkomende meme coin nu al aan populariteit wint. Dogecoin20 is nu beschikbaar voor $0,000201 per token.

Terwijl de originele Dogecoin zijn eigen blockchain heeft op basis van een fork van Bitcoin, is Dogecoin20 ontwikkeld op de Ethereum blockchain. Hierdoor is het aanzienlijk milieuvriendelijker, maar biedt het ook gemakkelijk extra functies zoals staking.

https://twitter.com/DOGE_COIN20/status/1770106747375485337

Bovendien biedt Dogecoin20 traders extra flexibiliteit omdat het gemakkelijk kan worden opgeslagen in Ethereum wallets. Van daaruit kan het verder worden verhandeld tegen Ethereum of andere ERC-20 tokens.

Een belangrijk verschil met de originele Dogecoin is dat Dogecoin20 geen inflatie kent. Bij Dogecoin komen namelijk steeds meer tokens op de markt om miners te belonen, terwijl dit bij Dogecoin20 niet het geval is dankzij het Staking systeem. Er is een vast totaal aantal tokens waar nooit meer van kan worden afgeweken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Waarom Daalt Ripple? 100 Mln XRP Tokens Gedumpt, Wat Gaat Ripple Doen In Markt Correctie? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.