Waarom daalt de bitcoin koers opeens met 5 procent?

De bitcoin koers is in de nacht van zondag op maandag met meer dan 5 procent gedaald in een kwestie van minuten. Hiermee kwam de koers tot 41.500 dollar. Het lijkt erop dat de bulls eindelijk even op adem komen, nadat bitcoin acht weken op rij in het groen eindigde.

Maar wat is de reden voor de daling…?

Waarom daalt de bitcoin koers?

De meest logische uitleg is natuurlijk dat het normaal is dat de markt even op adem komt. Hoe meer een financiële asset stijgt, hoe groter de kans dat er mensen zijn die hun winst willen pakken op de rendementen van de afgelopen maanden.

Dat lijkt nu voor een gedeelte aan de hand als het om bitcoin gaat.

Maar ook interessant is de bevinding van The Kobeissi Letter, die weet te vertellen dat de dalingen komen op het moment dat de volumes op de beurzen laag zijn en ook de liquiditeit is gekrompen.

Begint de liquiditeit op te drogen na de gigantische run omhoog? Daar begint het op te lijken.

Hoe gaat de markt reageren?

Nu wordt het vooral interessant om te zien hoe de markt zal reageren op deze koersdalingen. Kunnen de bulls zich herpakken en de weg omhoog weer inzetten of is het feestje voorlopig voorbij en moeten we mogelijk wachten op de goedkeuring van de Spot ETFs in de Verenigde Staten?

De verwachting is dat er een significante kans is dat we begin januari de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten te zien krijgen.

Dat zou een moment kunnen zijn waarop de bulls het heft weer in handen nemen en we hogere koersen gaan zien. Aan de andere kant zou het ook zomaar kunnen dat de bulls het vanaf nu weer oppakken en de koers weer langzaam opdrijven.

Maar er bestaat natuurlijk ook altijd een kans dat we vanaf hier verder dalen en dat er een lichte paniek ontstaat in de markt. Er zijn de afgelopen weken ongetwijfeld mensen geweest die na twee jaar weer wakker werden, weer ingestapt zijn, om nu vervolgens in paniek te verkopen.


The post Waarom daalt de bitcoin koers opeens met 5 procent? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.