Waarom Cathie Wood bullish is over Solana

Waarom Cathie Wood positief is over Solana “Als je kijkt naar Ethereum, was het destijds sneller en goedkoper dan Bitcoin. Solana is sneller en kostenefficiënter dan Ethereum,” merkt de investeringsdame Wood op.

Bullish over Solana

Cathie Wood, CEO van ARK Invest, heeft recentelijk haar steun uitgesproken voor Solana, dat onlangs een enorme prijsrally heeft doorgemaakt.

In haar opmerkingen eerder deze week prijst Wood het blockchainprotocol vanwege zijn efficiëntie en kosteneffectiviteit, vooral in vergelijking met Ethereum.

“Solana doet het echt goed. Als je kijkt naar Ethereum, was het destijds sneller en goedkoper dan Bitcoin. Solana is sneller en kostenefficiënter dan Ethereum”, zegt ze tijdens een interview met CNBC’s “Squawk Box” op dinsdag.

Solana steeg 15% op de dag na haar opmerkingen, waarbij de prijs van Solana’s SOL-token zijn maandelijkse stijging tot bijna 200% uitbreidt, met het oog op het doel van $100. Sinds ze haar opmerkingen op dinsdag maakte, heeft SOL nog eens $10 gewonnen en wordt het verhandeld op $62 op het moment van schrijven, volgens CoinGecko.

Wood’s opmerkingen deze week weerspiegelen haar eerdere opmerkingen, omdat het niet de eerste keer is dat ze Solana prijst.

Op 1 november, in een ander interview met CNBC, benadrukt Wood de efficiëntie van Solana en geeft ze aan dat het de potentie heeft om Ethereum te overtreffen op het gebied van zowel snelheid als kosteneffectiviteit.

Cathie Wood is al lang een fan van bitcoin en de bredere cryptomarkt, maar heeft vaak haar frustratie geuit over de Amerikaanse regelgeving.

Ze heeft kritiek geleverd op de SEC voor de vertraging bij het goedkeuren van een Bitcoin ETF en suggereert dat de politieke ambities van SEC-voorzitter Gary Gensler de twijfel beïnvloeden. Ze heeft ook het gedecentraliseerde en transparante karakter van bitcoin verdedigd tegen zorgen over marktmanipulatie.

Ondanks regelgevingsobstakels blijft ze optimistisch over de toekomst van cryptocurrency’s en voorspelt ze dat de markt tegen 2030 kan groeien tot 25.000 miljard dollar, waarbij institutionele adoptie deze groei stimuleert.


The post Waarom Cathie Wood bullish is over Solana appeared first on Bitcoinmagazine.nl.