Waarom Bitcoin op het Punt Staat de $78.000 te Doorbreken!

Bitcoin blijft momenteel boven de $70.000 hangen, nadat het een dip onder de $60.000 succesvol heeft vermeden. Deze stabiele positie is deels te danken aan verminderde uitstromen uit de meeste spot exchange-traded funds (ETF’s), gecombineerd met de anticipatie op het aankomende halveringsevenement. Met de recente doorbraak van twee recordhoogtes binnen enkele dagen, zijn alle ogen gericht op de mogelijkheid voor nog een all-time high.

Tradingshot deelt inzichten over bitcoin

TradingShot deelde inzichten in een TradingView post op 30 maart. Volgens de analyse wijzen de technische indicatoren van bitcoin sterk op een bullish prijsdoelstelling die de weg zou kunnen banen voor een nieuwe all-time high van $78.000. De analist wees erop dat bitcoin een patroon volgt dat wordt waargenomen in de S&P 500-index, zij het in verschillende tijdsframes. Terwijl bitcoin opereert in een vier-uurs tijdsframe, is de analyse van de S&P 500 op een wekelijks tijdsframe.

De analyse merkt op dat bitcoin terugkeert naar zijn vier-uurs gemiddelde van 50 (MA50) en op het punt staat een bullish kruising te vormen. De analist trekt parallellen met S&P 500  en suggereert dat beleggers deze kruising moeten zien als een belangrijk koopsignaal. Dit signaal, net zoals het was voor de S&P 500, startte een agressieve rally van prijsstijgingen.

Daarnaast merkt de vergelijking op dat de activaklassen begonnen met een bearish patroon na hun respectievelijke pieken. Vervolgens bereikten en handhaafden ze hun gemiddelde van 200 dagen (MA200). Vanuit het perspectief van de Relative Strength Index (RSI) hebben zowel bitcoin als de S&P 500 een vergelijkbare reis doorgemaakt, met een patroon dat hen naar het overgekochte gebied leidde na een dubbele bodem formatie in het oververkochte gebied.

Hij merkte op dat op basis van deze analyse, bitcoin momenteel in de 0.786 rejection fase zit. Na de voltooiing van deze terugtrekking, suggereert S&P 500 dat het onmiddellijke doel van bitcoin rond de 1.382 Fibonacci-extensie zou moeten liggen, wat resulteert in een waarde van ongeveer $78.000.


The post Waarom Bitcoin op het Punt Staat de $78.000 te Doorbreken! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.