Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond de $64.000. Deze afkoeling heeft ook invloed op andere grote cryptomunten zoals ethereum, xrp, sol en bnb, die allemaal onder hun weerstandsniveaus bewegen. Ondanks deze verandering blijft er veel geld stromen naar spot bitcoin ETFs, wat een belangrijke reden was voor de recente prijsstijgingen.

Grote bewegingen rondom spot bitcoin ETFs

Op 1 maart liet Lookonchain zien dat Grayscale (GBTC) zijn bitcoin bezit met 3.606 BTC ($223 miljoen) heeft verkleind, terwijl acht spot BTC ETFs samen 10.999 BTC ($680 miljoen) aan hun bezit hebben toegevoegd. Blackrock voegde alleen al 9.730 BTC ($601 miljoen) toe, wat aantoont dat er veel interesse van grote investeerders is in bitcoin.

Ethereum prijs vliegt omhoog: De drijfveren achter de stijging

De prijs van ethereum heeft sinds halverwege februari een sterke stijging laten zien. Vanaf een laagtepunt van $2268 is de prijs met 51% gestegen naar ongeveer $3426. Deze stijging komt door een combinatie van factoren, zoals meer geld dat naar bitcoin ETFs gaat, vooruitgang in de upgrade van ethereum genaamd Dencun, en een positieve houding ten opzichte van spot ethereum ETFs.

Volgens het analyse-instrument IntoTheBlock wordt er steeds meer ethereum van beurzen afgehaald, met afgelopen week $906 miljoen aan ETH dat is weggehaald. Dit is de achtste week op rij dat er meer ethereum van beurzen wordt gehaald dan erbij komt, wat aangeeft dat investeerders hun ethereum liever vasthouden of dat er minder druk is om te verkopen.

Toekomstvisie: is ethereum prijs klaar voor nieuwe hoogtes?

Hoewel ethereum nu rond de $3425 wordt verhandeld, is er een toename in verkoopdruk rond de $3524 te zien. Dit kan betekenen dat de prijs met ongeveer 5% kan dalen om een eerder doorbroken trendlijn opnieuw te testen. Als deze steun behouden blijft, kan dat een goed moment zijn voor kopers om de prijsstijging door te zetten naar $3924, gevolgd door $4235.


The post Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.