VS, Zuid-Korea en Japan praten samen over grootschalige cryptodiefstal

De nationale veiligheidsadviseurs van de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hebben onlangs in Seoul samengezeten om de diefstal van cryptocurrency’s door Noord-Korea te bespreken. Deze diefstallen steunen vermoedelijk de nucleaire en ballistische raketprogramma’s van het land. Jake Sullivan van de VS, Cho Tae-yong van Zuid-Korea en Takeo Akiba van Japan richtten zich op de activiteiten van Noord-Korea, ook bekend als de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK).

De adviseurs bekeken hoe ver ze zijn met meerdere gezamenlijke projecten, waaronder plannen voor het omgaan met regionale crises en het delen van informatie over raketverdediging. Een belangrijk onderwerp was de financiering van de DPRK’s illegale wapenprogramma’s via cryptocurrencies.

Noord-Korea heeft miljarden dollars aan crypto gestolen van diverse industrieën, wat wereldwijd de aandacht van overheden heeft getrokken. De Amerikaanse regering heeft de Lazarus Groep, gelieerd aan de DPRK, beschuldigd van het stelen van meer dan $600 miljoen van Axie Infinity’s Ronin Bridge vorig jaar.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën heeft verschillende diensten gesanctioneerd waarvan wordt beweerd dat Noord-Koreaanse hackers deze gebruikten om gestolen geld te verbergen en te verplaatsen. Recentelijk heeft dit ministerie twee crypto-adressen gekoppeld aan de Sinbad mixer op hun sanctielijst gezet. De website van Sinbad is ook in beslag genomen door internationale politiediensten.

Dit ministerie heeft ook meerdere digitale portemonnee-adressen en personen uitgesloten van het wereldwijde financiële systeem. Zij worden ervan beschuldigd Noord-Korea te helpen bij het witwassen van gestolen geld voor hun wapenprogramma. Opvallend is de sanctie tegen Tornado Cash, een privacytool, waarvan wordt beweerd dat er meer dan $100 miljoen aan gestolen crypto doorheen is gegaan.

Deze gesprekken onderstrepen de groeiende bezorgdheid over de rol van cryptocurrencies in internationale conflicten en de noodzaak van gecoördineerde acties tegen cybercriminaliteit en de financiering van verboden wapenprogramma’s.


The post VS, Zuid-Korea en Japan praten samen over grootschalige cryptodiefstal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.