Vroege Bitcoin Ordinals kunst verkocht voor 450.000 dollar

Honey Badger inscriptie nummer acht, die op 15 januari 2023 het levenslicht zag, is op Magic Eden verkocht voor 10,4 bitcoin. Op het moment van de aankoop was dat goed voor ongeveer 450.000 dollar.

NFTs op de blockchain van bitcoin

Niet alle bitcoiners zijn er blij mee, maar non-fungible tokens (NFTs) op de blockchain van de grootste munt van de markt doen het steeds beter.

Al blijft het vreemd om te bedenken dat iemand daadwerkelijk een heel woonhuis aan kapitaal heeft overgemaakt om een digitale afbeelding te kopen…

In tegenstelling tot bitcoin zelf, zijn dit soort afbeeldingen natuurlijk in het oneindige bij te maken. Daardoor ontstaat de vraag of NFTs wel het vermogen hebben om op de lange termijn waarde vast te houden.

Daarnaast is het toch veel gaver om een fysiek kunstobject te hebben? Maar daar is blijkbaar niet iedereen het mee eens. De inscriptie in kwestie is gekocht voor de pseudonieme “OG General”, zo vertelt Magic Eden.

Bitcoin Ordinals zijn razend populair

Magic Eden was al de grootste marktplaats op het gebied van Solana NFTs, maar heeft sinds maart ook een marktplaats voor Bitcoin Ordinals.

Destijds nam de hype rondom deze speciale vorm van tokens op bitcoin echt toe en daar wil Magic Eden van profiteren. Het lijkt erop dat ze gelijk krijgen met die keuze, omdat er nu dus een Ordinal voor bijna een half miljoen dollar over de toonbank ging.

In juni voegde Magic Eden ook ondersteuning toe voor BRC-20 tokens. Het BRC-20 protocol maakt het mogelijk voor Ordinals-enthousiastelingen om memecoins te creëren op de blockchain van bitcoin.

Wat de toegevoegde waarde daarvan is mag iedereen zelf bepalen, maar het heeft in principe niet zoveel meer met bitcoin te maken… Vanuit dat perspectief is het ook niet onlogisch dat er veel bitcoiners zijn die minder vrolijk worden van deze ontwikkeling.

Hierdoor kan de aandacht immers gedeeltelijk verplaatsen van het daadwerkelijk belangrijke bitcoin naar dit soort onzinnige grappen.


The post Vroege Bitcoin Ordinals kunst verkocht voor 450.000 dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.