Voorzitter IMF ziet cryptocurrency’s niet als valuta

In de nasleep van de recente goedkeuring van bitcoin spot exchange traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, komt Kristalina Georgieva met een statement.

Georgieva is de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), een puur fiatfonds wat in zekere zin het tegenovergestelde is van wat bitcoin uitdraagt. Hoewel de goedkeuring van de ETF voor veel enthousiasme binnen de cryptocommunity heeft gezorgd, is Georgieva kritisch.

Ze benadrukt het onderscheid tussen cryptocurrency’s en traditionele valuta. Volgens Georgieva moeten cryptovaluta worden gecategoriseerd als een beleggingscategorie, en niet als een vorm van valuta.

Ze wijst op de veiligheid en het risico die er mee verbonden zijn. Georgieva vergelijkt cryptocurrency’s met zogenoemde money management funds. Een MMF is een soort mutual fonds dat investeert in cash, cash equivalenten en korte termijn staatsobligaties.

De opmerkingen van Georgieva kwamen slechts enkele uren voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de lancering van nieuwe door bitcoin ondersteunde ETF’s goedkeurde.

Georgieva ziet een dominante dollar en een aanzienlijke omvang van de Amerikaanse economie en haar kapitaalmarkten. Ze gelooft dat elk scenario waarin cryptocurrency’s de status van de dollar zouden kunnen evenaren, nog ver weg zijn. “Het is geen onmiddellijke zorg.”


The post Voorzitter IMF ziet cryptocurrency’s niet als valuta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.