Voorspellingen over stijging van Bitcoin prijs na marktcorrectie

In een recente blogpost deelt Arthur Hayes, medeoprichter en voormalig CEO van de BitMEX crypto exchange, zijn inzichten over de prijsbeweging van Bitcoin (BTC). Volgens Hayes, een branche-expert, heeft de crypto mogelijk net het dieptepunt bereikt en wordt verwacht dat deze de komende dagen langzaam zal stijgen.

Hayes beschouwt de recente marktdaling als niets minder dan verwacht. Verschillende omstandigheden, waaronder het Amerikaanse belastingseizoen, onzekerheid over de acties van de Fed, het “sell the news event” van de Bitcoin-halving en andere factoren, droegen bij aan de prijsactie die een correctie van meer dan 23% naar de markt bracht. Voor Hayes was dit echter slechts een “nodige marktzuivering”.

Hayes verwacht opkomst voor Bitcoin

De voormalige chief van BitMEX gelooft dat een opleving nu aan de orde is voor de cryptomarkten na de recente verkopen. Hij beweert dat de stijging zal worden aangedreven door een verhoogde dollarliquiditeit vanuit de “quantitative tightening” (QT) van de Federal Reserve en de plannen van het Amerikaanse Ministerie van Financiën voor schulduitgifte.

Hayes legt uit dat het QT-programma van de Fed effectief meer liquiditeit in de markten injecteert, wat theoretisch gezien de hoeveelheid stimulans voor de wereldwijde activamarkten zou kunnen verhogen. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat deze liquiditeit ook haar weg zal vinden naar risicovollere activa, waaronder cryptocurrencies, waardoor er koopdruk ontstaat.

Interessant is dat Hayes niet alleen staat in zijn visie op de prijsbeweging van BTC. Dr. Jeff Ross, oprichter en CEO van Vailshire Capital Management, gelooft ook dat analisten wel eens verrast zouden kunnen zijn om te ontdekken dat, in tegenstelling tot de populaire opvatting dat de Bitcoin-bullmarkt voorbij is, de daadwerkelijke stierenloop misschien nog niet eens is begonnen. Hij deelde deze mening via een post op 2 mei, waarmee hij Hayes’ beweringen versterkt.

Bitcoin prijzen herstellen lichtjes

Op de dag van Hayes’ analyse lieten Bitcoin-prijzen een lichte opleving zien, met een stijging van 2.9% in de afgelopen 24 uur, met een handelsprijs van $ 55,069. Desalniettemin staat de asset nog steeds 10% lager dan de vorige maand.

 


The post Voorspellingen over stijging van Bitcoin prijs na marktcorrectie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.