Voorspelling in 2011: Bitcoin koers van $20 is uitgesloten

De financiële markten worden op de korte termijn vaak gedomineerd door emoties die marktdeelnemers op dat moment voelen en de bitcoin koers is daar geen uitzondering op. Na de voor velen teleurstellende lancering van de Spot Bitcoin ETFs leek het mij interessant om dit fenomeen eens onder de loep te nemen met een stukje geschiedenis.

In 2011 verloor de bitcointalk-gebruiker BTC Economis het vertrouwen en riep hij dat bitcoin “nooit meer de koers van 20 dollar” zou bereiken.

De psychologie van de bitcoin koers

Met de kennis van nu lijkt dit een belachelijk bericht van BTC Economis, maar het sentiment dat hij op 9 juli 2011 beschreef bestaat nog steeds als het om bitcoin gaat en waarschijnlijk zal dat altijd zo blijven.

Bitcoin kan mensen tot waanzin drijven door maanden (of zelfs jaren) zijwaarts te handelen of zelfs te blijven dalen.

Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat bepaalde mensen breken en het schip verlaten, vaak net voordat bitcoin aan een nieuwe run omhoog begint.

Dit zijn vaak de “zwakke handen” die hun bitcoin moeten verkopen, zodat er geen mensen meer overblijven die bereid zijn om afscheid te nemen van hun digitale goud.

De financiële wereld kent geen zekerheden

De reden waarom we dit fenomeen vanaf de begindagen van bitcoin zien terugkeren, is omdat niemand jou iets kan garanderen over de koers.

Er zijn altijd wel redenen te verzinnen voort het afsterven van bitcoin en dat maakt het hodlen over langere periodes waarin de koers niet doet wat je hoopt heel lastig.

Voor BTC Economis is het te hopen dat hij erin geslaagd is om zijn standpunt nog te veranderen. Hij was er immers vroeg genoeg bij om een heel mooi kapitaal op te bouwen met bitcoin.

Regelmatig zie je echter dat mensen die het schip op deze manier verlaten het heel pijnlijk vinden om weer terug te keren. Stel je eens voor dat je een asset verkoopt als de koers onder de 20 dollar ligt en je deze vandaag de dag kunt terugkopen op 43.000 dollar.

Probeer dat maar eens voor jezelf te rechtvaardigen.


The post Voorspelling in 2011: Bitcoin koers van $20 is uitgesloten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.