Voormalig topbankier zet vol in op Solana-rivaal

Macro-guru en voormalig topbankier Raoul Pal onthult dat zijn kapitaal momenteel op een behoorlijk risicovolle wijze in de markt zit. In een nieuw interview met Crypto Banter deelt Raoul Pal dat 90 procent van zijn kapitaal in crypto-hedgefondsen, Solana, NFTs en layer-1 blockchain Sui zit.

Waarom investeert Raoul Pal in Sui?

In de podcast legt Raoul Pal uit waarom hij momenteel in Sui investeert. Het komt erop neer dat hij risico wil nemen, om mogelijk mee te varen op de opkomst van een in potentie grote nieuwe layer-1 blockchain.

“Sui is heel interessant, heeft super hoge kwaliteit mensen aan boord en is een fantastisch project”, aldus Raoul Pal. Binnen het team van Sui bevinden zich een hoop mensen die bij Facebook vandaan komen.

Verder legt Pal uit waarom hij investeerder in Solana en crypto-hedgefondsen. “Solana is als het Ethereum van de vorige cyclus. Verder op de risico-curve bevinden zich de hedgefondsen, waarmee we volledig voor risico gaan, omdat het nu altseason is.”

Dat laatste moeten we nog maar zien, omdat het momenteel vooral bitcoin is wat de klok slaat. Dankzij de Spot Bitcoin ETFs is bitcoin op dit moment nog altijd de grote baas op de markt.

Van bitcoiner naar shitcoiner

Het avontuur van Raoul Pal in de crypto-wereld begon met bitcoin. Waar hij snel een groot voorstander van werd. Daarna raakte hij echter afgeleid en begon hij in ethereum en andere altcoins te investeren, met name omdat daar volgens hem veel hogere rendementen te behalen zijn.

In bepaalde gevallen klopt dat, maar dat brengt uiteraard ook meer risico met zich mee. Waar bitcoin een duidelijke en waardevolle toepassing heeft, namelijk als store of value, geldt dat nog niet voor ethereum en alle andere altcoins.

Ethereum moet zich echt nog bewijzen en de zogenaamde “killer app” van de blockchain is nog niet beschikbaar. Het enige wat daar echt gebeurt is dat mensen binnen het DeFi-ecosysteem gokken op altcoins en NFTs verhandelen.

Dat kan natuurlijk niet de biljoenen-toepassing zijn die veel mensen voorzien voor de smart contract platforms. Er moet iets uitkomen wat meer tastbaar is om de hoge waarderingen en vooral de hoge verwachtingen goed te praten.


The post Voormalig topbankier zet vol in op Solana-rivaal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.