Voormalig Pump.Fun-medewerker eist verantwoordelijkheid op voor $ 1,9M hack

Een Twitter-gebruiker die beweert een voormalige medewerker van Pump.Fun te zijn, heeft een hack van $1,9 miljoen op het memecoin platform bekend. Hij zegt gearresteerd te zijn en ligt nu in een ziekenhuis.

Arrestatie en ziekenhuisopname

De gebruiker, geïdentificeerd als Jarrett Dunn, tweette dat hij een nacht in politiebewaring heeft doorgebracht nadat hij op 18 mei was gearresteerd door de Britse autoriteiten. Hij beweerde dat Pump.Fun een airdrop van $80 miljoen aan het plannen is en illegaal opereert volgens de Britse wet.

Details van de exploit

De hack vond plaats op 16 mei en ging gepaard met de diefstal van SOL ter waarde van ongeveer $1,9 miljoen. Dunn, die zijn bevoorrechte positie gebruikte, maakte misbruik van de beveiliging van het platform om geld op te nemen. Pump.Fun bevestigde het incident in een post-mortem rapport en kondigde samenwerking met de wetshandhaving aan.

Dunn’s claims en daaropvolgende ziekenhuisopname hebben gemengde reacties uit de cryptogemeenschap getrokken. Sommigen zien hem eerder als een misdadiger dan als een klokkenluider. Beveiligingsexperts zijn sceptisch over zijn verhaal en de juridische gevolgen van zijn acties.

De reactie van Pump.Fun en juridische implicaties

Pump.Fun, dat een snelle groei doormaakte sinds de lancering in januari, verzekerde gebruikers dat hun fondsen veilig zijn en dat de slimme contracten intact blijven. Het platform heeft zijn normale werkzaamheden hervat en heeft toegezegd getroffen gebruikers volledig te compenseren.

Deze zaak onderstreept de grote kwetsbaarheden in de beveiliging van de DeFi ruimte. De beschuldigingen van Dunn tegen Pump.Fun en zijn daaropvolgende arrestatie benadrukken de voortdurende risico’s en uitdagingen bij het beheren van gedecentraliseerde platforms.

Terwijl het onderzoek wordt voortgezet, dient het incident als een waarschuwing voor de crypto-industrie, waarbij de noodzaak van robuuste beveiligingsmaatregelen en waakzaam toezicht wordt benadrukt.


The post Voormalig Pump.Fun-medewerker eist verantwoordelijkheid op voor $ 1,9M hack appeared first on Bitcoinmagazine.nl.