Voormalig FTX-manager vraagt clementie bij veroordeling voor rol in fraudezaak

Ryan Salame, de voormalige CEO van FTX Digital Markets, hangt een mogelijke gevangenisstraf van 18 maanden boven het hoofd voor zijn betrokkenheid bij fraudeactiviteiten in verband met FTX op de Bahama’s.

Details van de beschuldigingen

Ryan Salame riskeert mogelijk een gevangenisstraf van 18 maanden voor zijn rol in de omvangrijke fraudezaak rond FTX. Salame wordt beschuldigd van het beheren van stortingen en het omzetten van fiatvaluta’s voor klanten als onderdeel van de frauduleuze activiteiten. Verder zou hij politieke bijdragen hebben gestuurd met fondsen van Alameda Research en verschillende liefdadigheidsinitiatieven hebben geleid op de Bahama’s.

Verdedigingsargumenten

Het juridische team van Salame pleit voor clementie en benadrukt zijn beperkte betrokkenheid bij de kern van de fraude die leidde tot de ondergang van FTX. Zijn advocaten beweren dat Salame niet op de hoogte was van de samenzwering van sleutelfiguren bij FTX en Alameda.

De verdediging benadrukt dat toen Salame zich bewust werd van de fraude, hij de eerste was die het meldde aan de autoriteiten op de Bahama’s en cruciale documenten zonder dagvaarding aan het Openbaar Ministerie verstrekte.

Invloed op het leven van Salame

De ineenstorting van FTX heeft Salame’s persoonlijke en financiële leven aanzienlijk beïnvloed, waardoor zijn nettowaarde bijna weggevaagd is. Zijn juridische team noemde ook voortdurende worstelingen met drugsmisbruik en de levenslange repercussies van onophoudelijke kritiek in de media.

De verdediging stelt dat Salame’s associatie met FTX en de oprichter Sam Bankman-Fried zijn toekomstige kansen op werk blijvend zal belemmeren. Het juridisch memorandum benadrukt verder dat Salame’s samenwerking met de autoriteiten en zijn oprechte berouw in aanmerking moeten worden genomen voor strafvermindering.


The post Voormalig FTX-manager vraagt clementie bij veroordeling voor rol in fraudezaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.