Voormalig CEO van Heartland Tri-State Bank pleit schuldig aan $47 miljoen verduistering van cryptocurrency’s

In een belangrijke juridische ontwikkeling heeft de voormalige CEO van Heartland Tri-State Bank, Shan Hanes, schuldig gepleit aan het verduisteren van $47,1 miljoen om persoonlijke aankopen van cryptocurrency te financieren.

Belangrijkste details van de zaak

Hanes, 52, orkestreerde tussen mei en juli 2023 minstens 10 overboekingen van de in Elkhart gevestigde bank. Deze fondsen werden gebruikt om te investeren in cryptocurrency, wat leidde tot het faillissement van de bank en een volledig verlies van eigen vermogen voor haar investeerders. De Kansas Banking Commission legde afgelopen juli beslag op de bank en verkocht deze vervolgens aan Dream First Bank of Syracuse.

Extra details

Rechtbankdocumenten onthullen dat Hanes ook geld verduisterde van een kerk en een lokale beleggingsclub om cryptocurrency te kopen. Hij pleitte schuldig aan één aanklacht voor verduistering door een bankmedewerker, een aanklacht waarop een maximale gevangenisstraf van 30 jaar staat. De uitspraak is gepland voor 8 augustus.

Bredere implicaties

De ondergang van Heartland Tri-State Bank draagt bij aan het groeiende onderzoek naar de blootstelling van banken aan de cryptocurrency sector. Recente faillissementen van banken als Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature hebben vragen opgeroepen over de juiste relatie tussen banken en het crypto-ecosysteem. De Federal Reserve heeft banken eerder gewaarschuwd voor de liquiditeitsrisico’s die gepaard gaan met het bedienen van crypto-organisaties.


The post Voormalig CEO van Heartland Tri-State Bank pleit schuldig aan $47 miljoen verduistering van cryptocurrency’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.