Volgens deze macrostrateeg gaat bitcoin (BTC) naar $110.000 stijgen

De macrostrateeg Henrik Zeberg voorspelt dat bitcoin (BTC) binnenkort een grote stijging zal doormaken. Dat verkondigt hij in een nieuw interview op het YouTube-kanaal van Bloor Street Capital. Volgens hem kan bitcoin tegen het derde kwartaal van het jaar meer dan 64% stijgen ten opzichte van de huidige waarde.

Bullish uitspraken over bitcoin

Zeberg zegt onder meer: “In januari zei ik $110.000 tot $115.000 voor Bitcoin en ik blijf daarbij. Ik denk dat we nog maar uren of dagen verwijderd zijn van een grote beweging die opnieuw begint. We hadden een grote beweging op 20 mei. Ik denk dat dat slechts het begin was. Nu zijn we een paar dagen aan het consolideren en ik denk dat we een zeer, zeer grote beweging gaan zien halverwege juni, maar een opwaartse trend met consolidaties, terugvallen…Van augustus tot oktober, zou ik zeggen, dat is de tijdlijn. Het gaat meer om de niveaus die ik moet zien. Ik moet Bitcoin boven de $105.000 zien, $110.000, en dan moet ik de S&P rond de 6.000 zien. Dan begin ik me meer zorgen te maken. Dit zijn de niveaus. Qua tijdlijn in kwartaal drie.”

Ook voorspelt de strateeg een Amerikaanse economische recessie voor het einde van 2024. Hij zegt: “Mijn tijdlijn is nu dat ik denk dat de recessie waarschijnlijk zal inzetten in Q4 van dit jaar. Dat kan oktober, november of december zijn. En ik denk dat de aandelenmarkt twee maanden daarvoor zijn hoogtepunt zal bereiken. Dus dat betekent in Q3, mogelijk oktober of zo, maar nu is het augustus, september. Dat is mijn tijdlijn daarvoor. Dat is mijn beste schatting op basis van wat ik zie. Er is niets dat mij vertelt dat we hierboven moeten gaan. We beginnen zwakte te zien bij verschillende activa. We beginnen zwakte te zien in Europa. We beginnen zwakte te zien in Azië in de Nikkei”.

Van Azië naar VS

Volgens Zeberg komt er eerder een top in de aandelenmarkt in Azië en Europa in vergelijking met VS. Ook verwacht hij dat beleggers hun kapitaal verleggen van Azië naar de VS. Hij zegt: “Dus daarom zeg ik dat ik niet optimistisch ben over alle markten. Ik ben op dit moment optimistisch over de Amerikaanse markt. Ik ben optimistisch over small caps. Omdat ik ook denk dat er een verandering gaat plaatsvinden van large caps naar small caps naarmate we in de laatste fase van deze economische cyclus komen.”


The post Volgens deze macrostrateeg gaat bitcoin (BTC) naar $110.000 stijgen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.