Volatiliteit bitcoin bijna op laagste niveau ooit

In aanloop naar de scherpe daling van de bitcoin koers op vrijdag 7 juni, kwam de bitcoin koers amper in beweging. Het ging zelfs om bijna de laagste volatiliteit ooit over een periode van 15 dagen. De periode van 24 mei tot 7 juni hoorde bij de 6% van minst volatiele periodes van 15 dagen voor de digitale munt.

Van stabiel naar volatiel

Het duurt vanuit een periode van stabiliteit vaak niet lang voordat we opnieuw volatiliteit mogen verwelkomen. Ook in dit geval klapte de bitcoin koers dus omlaag van bijna $72.000 naar de huidige koers van iets meer dan $69.000.

Dat is jammer, omdat het er heel even op leek dat bitcoin bezig was om een nieuwe all-time high op de borden te zetten.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten een stuk lager is dan aanvankelijk gedacht. Meteen daarna schoot de bitcoin koers omhoog, omdat dat in theorie weer renteverlagingen in de buurt brengt.

Daarna kwam echter de crash op vrijdag, vanwege de sterke Nonfarm Payrolls, de banengroei in de Verenigde Staten. Die viel een heel stuk hoger uit dan verwacht, waardoor de markt aan zijn schuiver begon en de all-time high uit het zicht verdween voor bitcoin.

Raphael Zagury is bullish

Raphael Zagury van Swan Bitcoin, die ook werd aangehaald in de inleiding van dit artikel, is bullish over de bitcoin koers op de korte termijn. Periodes met lage volatiliteit worden in de 30 dagen daarna gevolgd met een gemiddeld rendement van 20,95 procent, zo rekent hij voor.

De slechtst mogelijke score ligt op 32,06 procent en het best mogelijke rendement zelfs op 218,40 procent. Dat laatste lijkt wel heel onwaarschijnlijk. We moeten in onze handen wrijven als het om een stijging van 20,95 procent gaat.

Dat zou bitcoin al boven de $80.000 weten te krijgen. Over een periode van 365 dagen hierna staat er zelfs een minimaal rendement van 55 procent en een gemiddeld rendement van 820 procent op de borden.

Volgens Zagury moeten we ons hier echter niet aan vastklampen. Ook al ziet hij wel waarde in het leren van het verleden.


The post Volatiliteit bitcoin bijna op laagste niveau ooit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.