Vice-president El Salvador bevestigt: Na verkiezingen komen bitcoin bonds eraan

Bitcoin zal in El Salvador wettig betaalmiddel blijven tijdens de tweede termijn van president Nayib Bukele, vertelt zijn vice-president woensdag. Dagen voor de verkiezingen wordt verwacht dat Bukele zonder al te veel moeite wederom zal winnen.

Felix Ulloa krabbelt dus niet terug wat betreft de plannen qua bitcoinadoptie in het Midden-Amerikaanse land. Bitcoin blijft een wettig betaalmiddel.

Hij deelt deze verklaring nadat het Internationale Monetaire Fonds (IMF) El Salvador had gevraagd om de maatregel te ‘heroverwegen’. Dit kwam ter sprake tijdens de onderhandelingen over een lening van een miljard dollar. “De regering is niet van plan het besluit terug te draaien”, voegt Ulloa eraan toe.

“Niet alleen zal de wet gehandhaafd blijven Op dit moment geniet het de grootste geloofwaardigheid ter wereld,” verwijzend naar de ETF-goedkeuring in de Verenigde Staten.

Als Bukele met zijn partij komende zondag de verkiezingen wint, dan zal de Salvadoraanse regering doorgaan met plannen om in het eerste kwartaal van 2024 de Bitcoin Bonds te lanceren.

Hij zei dat de bouw van Bitcoin City, een door Bukele voorgesteld belastingvrij cryptoparadijs in het oosten van het land, gewoon zal doorgaan. Net als de Freedom Visas en de uitgifte van paspoorten aan investeerders die $1 miljoen aan de cryptocurrency’s bijdragen.

In september 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat van bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Ulloa vertelt tevens dat over de meeste delen van de deal met het IMF over financiering al overeenstemming is bereikt.


The post Vice-president El Salvador bevestigt: Na verkiezingen komen bitcoin bonds eraan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.