Vergeten Fortuin: Hoe Joe Rogan Al 10 Jaar Zijn Bitcoin Wallet Niet Aanraakt

Joe Rogan, de beroemde podcaster, heeft zijn bitcoin (BTC) bezit al bijna een decennium lang vastgehouden zonder iets te verkopen, blijkt uit on-chain data. Deze informatie kwam aan het licht toen een publiek bitcoin adres dat Rogan in 2014 via een QR-code op sociale media deelde, werd gevonden. Een analyse van de transacties via mempool.space toonde aan dat Rogan van 2014 tot 2022 in totaal 468 transacties heeft uitgevoerd zonder enige satoshi uit te geven!

Is Joe Rogan toegang tot bitcoin wallet verloren?

Er bestaat echter een kans dat Rogan mogelijk geen toegang meer heeft tot zijn bitcoin wallet als hij de privésleutel is kwijtgeraakt, een situatie die niet al te verrassend zou zijn gezien de vroege ontwikkelingsfase van cryptowallettechnologie toen hij zijn bitcoin begon te verzamelen. De eerste hardware wallet van Trezor werd bijvoorbeeld gelanceerd in juli 2014, hetzelfde jaar waarin Rogan zijn bitcoin avontuur startte.

Ondanks de mogelijke waarde van Rogans bitcoin bezit, dat neerkomt op 5,24 BTC of ongeveer $226.295 tegen de huidige prijzen, vertegenwoordigt dit een bescheiden deel van zijn vermogen. Rogan heeft deze week een nieuwe meerjarige deal met Spotify gesloten ter waarde van $250 miljoen. Deze overeenkomst breidt zijn podcast ook uit naar platforms zoals YouTube en Apple Podcasts, samen met een inkomstendelingsmodel op basis van advertentieverkoop.

Joe Rogan zijn kijk op crypto

Rogans aankoop van bitcoin vond voornamelijk plaats in 2014, toen de waarde van bitcoin ongeveer $829 per munt was en gedurende dat jaar aanzienlijk daalde. Ondanks de fluctuerende waarde van bitcoin, heeft Rogans interesse in cryptocurrency duidelijk geblijkt door zijn podcast. Hij heeft meerdere afleveringen gehost die zich richten op bitcoin, met crypto educator Andreas Antonopolous, en hoewel hij sinds 2016 niet diepgaand in het onderwerp is gedoken, heeft hij cryptocurrencies vaak genoemd.

In januari 2022 uitte Rogan zijn optimisme over de toekomst van cryptocurrencies, waarbij hij zijn hoop en interesse in bitcoin en Ethereum benadrukte, ondanks dat hij toegaf beperkte kennis te hebben. Verder heeft Rogan de potentiële bedreiging van bitcoin voor traditionele financiële systemen besproken, door in mei 2022 te suggereren dat de Amerikaanse overheid waarschijnlijk bang is voor de gedecentraliseerde valuta vanwege de onverwachte aantrekkingskracht.


The post Vergeten Fortuin: Hoe Joe Rogan Al 10 Jaar Zijn Bitcoin Wallet Niet Aanraakt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.