Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency’s in zijn rechtssysteem. De Law Commission van het VK heeft een voorstel ingediend voor een nieuw juridisch kader dat cryptocurrency’s als eigendom behandelt. Deze zet heeft als doel om digitale activa onder de wet te verduidelijken en te beschermen.

Verenigd Koninkrijk reguleert bitcoin en crypto’s

Door cryptocurrency’s te beschouwen als een uniek soort persoonlijk eigendom (‘property’), zoekt het voorstel naar het verbeteren van de juridische duidelijkheid rond digitale activa. Als de wetgeving is goedgekeurd, kan dit de handhaving van eigendomsrechten in zaken die betrekking hebben op cryptocurrency’s versterken. Deze ontwikkeling is cruciaal voor het oplossen van juridische kwesties gerelateerd aan digitale activa, en biedt betere bescherming voor individuen en bedrijven die actief zijn in de cryptomarkt.

Het voorgestelde juridische kader is ontworpen om de onderscheidende kenmerken van digitale activa zoals crypto-tokens te erkennen. Het introduceert een derde categorie van eigendom binnen het gemeenrecht van Engeland en Wales. Vastgelegd is dan dat het rechtssysteem zich moet aanpassen aan technologische vooruitgang. Om de complexe technische aspecten van cryptocurrency’s te navigeren, beveelt de Law Commission aan dat rechtbanken advies moeten vragen aan de crypto-industrie. Het stelt voor om een multidisciplinair team te vormen om marktdeelnemers te helpen bij het beschermen van hun activa, de belangrijkheid van deskundig advies erkennend bij het begrijpen en beheren van opkomende technologieën.

Dit initiatief maakt deel uit van de bredere strategie van het VK om zijn positie als een leidend wereldwijd financieel centrum voor digitale activa te verbeteren. Door crypto-regelgeving te bevorderen, streeft het VK ernaar om technologische ontwikkeling aan te trekken en Engeland en Wales als een aantrekkelijke locatie voor cryptocurrency-bedrijven te vestigen. De Financial Services and Markets Bill, die vorig jaar is aangenomen, heeft al de basis gelegd voor meer uitgebreide reguleringsmaatregelen. Met verschillende cryptobedrijven die zich in het VK vestigen, kan dit nieuwe voorstel de reputatie van het land als een hub voor digitale activa innovatie en veiligheid verder verstevigen.”

 


The post Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.