Verenigd Koninkrijk wil binnen zes maanden nieuwe regels voor stablecoins zoals Tether (USDT)

De Britse regering zet “zeer hard in” om binnen de volgende zes maanden nieuwe regels voor stablecoins en crypto-stakingsdiensten vast te leggen. Dat zegt de staatssecretaris van het Ministerie van Financiën Bim Afolami tijdens een evenement georganiseerd door Coinbase. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Regels voor stablecoins

De regering is van plan om “deze zaken zo snel mogelijk” binnen de komende zes maanden af te ronden. Voor januari 2025 moet hier wettelijk duidelijkheid in komen.

De opmerking van Afolami volgt op de reactie van het Ministerie van Financiën op de consultatie afgelopen augustus. Want daarin is besloten dat de Bank of England en de Financial Conduct Authority gezamenlijk systematische stablecoins gaan monitoren.

In oktober 2023 publiceerde de Britse regering voorstellen om de cryptosector onder haar domein van financiële reguleringen te brengen. Een van de eisen is dat bedrijven autorisatie van de FCA moeten verkrijgen om crypto-gerelateerde activiteiten uit te voeren.

Na deze aankondiging hebben verschillende cryptobedrijven, waaronder Revolut en Bitfinex, hun diensten in het VK opgeschort. In een poging om te voldoen aan de FCA-regels, begon Coinbase vorige maand zijn Britse gebruikers te vragen om risico-erkenningsformulieren in te dienen.

Bittrex Global

“Voor bepaalde cryptospelers werken de nogal strenge marketingregels van de FCA als een afschrikmiddel en een potentiële reden om het rechtsgebied te verlaten,” zegt Oliver Linch, een advocaat en CEO van de crypto-uitwisseling Bittrex Global, vorige maand in een interview met The Block. Bittrex Global kondigt in november aan dat het zijn activiteiten aan het afbouwen was te midden van regelgevingsproblemen en krimpend marktaandeel.


The post Verenigd Koninkrijk wil binnen zes maanden nieuwe regels voor stablecoins zoals Tether (USDT) appeared first on Bitcoinmagazine.nl.