VanEck verlaagt bitcoin ETF transactiekosten naar 0

VanEck heeft aangekondigd dat het transactiekosten voor zijn Bitcoin Trust ETF verlaagt naar 0 voor de eerste $1,5 miljard aan fondsen tot 31 maart 2025. De ETF, die de prestaties van bitcoin volgt, beheert momenteel $297,86 miljoen met 4.299 bitcoin in bezit.

VanEck verlaagt transactiekosten naar 0

“Omdat we zo sterk geloven in #bitcoin, kun je vanaf morgen investeren in VanEck Bitcoin Trust (HODL) zonder kosten tot 31 maart 2025,” zo schrijft de vermogensbeheerder op X.

De VanEck Bitcoin Trust ETF is op 4 januari dit jaar goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC). Het fonds heeft momenteel $297,86 miljoen aan activa onder beheer, met 4.299 bitcoin in zijn bezit. Door de prestaties van bitcoin te volgen, heeft heeft het fonds al een rendement behaald van 87,7%.

Inmiddels is er een prijzenoorlog ontketend door ETF-managers over de beheerskosten van hun fondsen. Vóór de komst van concurrenten had de Grayscale Bitcoin Trust jaarlijkse beheerskosten van 2%. Het branchegemiddelde is sindsdien gedaald tot onder de 0,30%.

55 miljard dollar

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, ziet dat de tien spot Bitcoin ETF’s die in de VS zijn genoteerd, een all-time high hebben bereikt van $55 miljard aan gecombineerde activa onder beheer en $110 miljard aan totaal verhandeld volume. “Als dit de cijfers waren aan het einde van het jaar, is het een succes. Om het in acht weken te doen is gewoon absurd,” schrijft de analist.

De omvang van Bitcoin ETF’s heeft die van S&P 500 Industrial ETF’s overschreden maar blijft achter bij de activa onder beheer van S&P 500 Low Volatility sector ETF’s. Het komt nog niet in de buurt de duizenden miljarden dollars die in goud-ETF’s zitten.


The post VanEck verlaagt bitcoin ETF transactiekosten naar 0 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.