VanEck stopt met Bitcoin Strategy ETF

VanEck, een vooraanstaande vermogensbeheerder, kondigde onlangs aan dat het zijn Bitcoin Strategy ETF, minder dan twee jaar na de lancering, gaat sluiten en liquideren. Deze beslissing volgt kort na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het aanbieden van hun spot Bitcoin ETF.

VanEck benadrukt dat deze stap voortkomt uit een zorgvuldige evaluatie van verschillende factoren zoals prestaties, liquiditeit, beheerd vermogen en beleggersbelang. Het fonds, genoteerd onder het tickersymbool XBTF, zal tot 30 januari verhandelbaar blijven en wordt op 6 februari van de beurs gehaald.

Parallel aan deze ontwikkeling blijft VanEck actief in de cryptomarkt, met een uitgebreid assortiment aan Bitcoin-gerelateerde producten. Eén van hun opvallende producten is de VanEck Bitcoin ETN, een Exchange Traded Note die beleggers blootstelling biedt aan Bitcoin zonder dat ze de cryptocurrency direct hoeven aan te schaffen. Deze ETN, verhandelbaar als een ETF, stelt beleggers in staat om deel te nemen aan de Bitcoin-markt met een gestandaardiseerd financieel product​​​​.

Daarnaast biedt VanEck ook een reeks andere crypto-ETN’s aan. Ze zijn al in 2020 begonnen met een volledig gedekte ETN voor Bitcoin en hebben hun aanbod sindsdien uitgebreid naar elf verschillende cryptovaluta’s. Dit omvat een multi-crypto ETN die belegt in een aantal van de grootste cryptovaluta.


The post VanEck stopt met Bitcoin Strategy ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.