VanEck lanceert Meme Coin-index voor populaire coins – welke crypto memes gaan stijgen?

VanEck heeft een nieuwe meme coin index gelanceerd die de waarde van populaire crypto memes bijhoudt. De index ‘MEMECOIN’ houdt de waarde van DOGE, SHIB, WIF, PEPE, BONK en FLOKI bij, die volgens VanEck zijn “bedoeld voor entertainment”.

Meme coins begonnen als grap, maar zijn met de tijd uitgegroeid tot een echte crypto investering, die door steeds meer investeerders erkend wordt. In dit artikel kijken we naar de mogelijke invloed van deze nieuwe index op de populariteit van meme coins.

De nieuwe Meme Coin-index van VanEck

VanEck stapt de meme coin sector binnen door zijn nieuwe MEMECOIN index te lanceren. Deze index houdt een aantal van de populairste crypto memes bij, waaronder de best presterende en de slechtst presterende meme coins op de markt.

Een groot deel van de index bestaat uit Dogecoin en Shiba Inu, deze meme coins hebben een hoge marktkapitalisatie en zijn daarom minder riskant. Kleinere meme coins zoals Floki Inu en BONK zijn wat volatieler en hebben daarom een kleiner aandeel in de MEMECOIN index.

VanEck meme coin index

Wat ook opvallend is dat er geen katten meme coins, zoals POPCAT en MEW in de index zit. Dit kan een mogelijk teken zijn dat deze soort meme coins nog geen doorbraak hebben weten te maken. Mocht dit wel gebeuren, dan zouden katten in de toekomst ook in meme indexen kunnen verschijnen.

Hoewel VanEck meme coins blijkbaar ziet als echte crypto investeringen, heeft het bedrijf wel de disclaimer toegevoegd van “The coins are intended for entertainment purposes.” Oftewel, VanEck raadt niet aan om je fortuin in meme coins te steken, maar deze coins juist te kopen voor de lol en de mogelijkheid om misschien geld te verdienen.

De lancering van deze index is een stem van vertrouwen voor meme coins als investering en hoewel deze erg volatiel zijn, is het om die reden juist mogelijk om potentieel veel geld te verdienen.

Als je een idee hebt waar de markt heen gaat, zou een investering in meme coins veel geld kunnen opleveren, maar net als alle cryptocurrency’s, is dit niet zonder risico. Op basis van hoeveel risico je wilt hebben, kunnen meme coins een klein deel of juist een groter deel van je crypto portfolio vertegenwoordigen.

Welke crypto memes gaan stijgen?

Met instituties zoals VanEck die meme coins beginnen te zien als echte investeringen, zouden meme coins nog verder kunnen groeien in populariteit. Hiervan zou de sector in zijn geheel kunnen profiteren, maar zoals gewoonlijk zullen er uitblinkers zijn.

Het team van Bitcoin Magazine is actief op zoek naar mogelijke uitblinkers en heeft 3 veelbelovende cryptomunten gevonden om vandaag aan je portfolio toe te voegen. Deze zijn te koop voor een lage prijs in een presale, waardoor je de kans hebt om als vroege investeerder veel winst te maken.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een bijzondere meme coin die op zes populaire blockchains gelanceerd zal worden waardoor het een echte uitblinker is onder de memes. Deze meme coin heeft met zijn presale al meer dan $ 13 miljoen opgehaald en zal binnenkort live gaan op exchanges.

Deze meme coin zal binnenkort gelanceerd worden op Ethereum, De Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Door op meerdere blockchains gelanceerd te worden, heeft deze meme coin extra potentie om viraal te gaan en veel waard te worden.

Je hebt tijdelijk nog de mogelijkheid om DOGEVERSE voor $ 0,00031 per stuk te kopen en vroegtijdig te staken om extra tokens te krijgen na de lancering. Met de huidige populariteit van Dogeverse is de verwachting hoog dat deze na lancering zal stijgen in waarde.

 

WienerAI (WAI)

Een andere bijzondere meme coin die veel aandacht heeft gekregen is WienerAI (WAI), een meme coin gebaseerd op een teckel (worsthond) en Artificial Intelligence. Deze unieke combinatie heeft veel investeerders aangetrokken, waardoor de presale van WAI al meer dan $ 1,36 miljoen heeft opgehaald.

WienerAI kan niet alleen meeliften op de adoptie van meme coins onder instituties zoals VanEck, maar ook op de verwachte AI-crypto hype. Dit, in combinatie met het hebben van een sterke community, geeft WAI extra veel potentie om te stijgen in waarde.

Je kunt WAI in de presale kopen voor $ 0,000705 per stuk en zult deze binnenkort kunnen claimen met je Ethereum wallet. De “Sausage Army” community van WienerAI kan extra tokens verdienend oor actief te zijn en door hun tokens te staken.

 

Sealana (SEAL)

Een van de nieuwste meme coins die de aandacht opeist is Sealana (SEAL), de enorme zeehond op Solana die volledig loopt op junk food en zijn moeder’s zolderkamer gebruikt als bunker om crypto in te traden.

Sealana is de opvolger van Slothana (SLOTH) die na lancering met 100% is gestegen en ruim een week later weer aan het klimmen is in waarde. De presale van Sealana bouwt veel momentum op en heeft tot zover al meer dan $ 300.000 opgehaald.

SEAL is in de presale te koop voor 1 SOL per 6900 tokens en vroege investeerders zullen hun tokens na de presale automatisch als airdrop krijgen. In het geval dat Sealana dezelfde richting inslaat als Slothana, zou ook deze meme coin hard kunnen stijgen in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post VanEck lanceert Meme Coin-index voor populaire coins – welke crypto memes gaan stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.