VanEck CEO Voorspelt: Bitcoin Klaar Nieuwe All Time High Binnen een Jaar!

Jan van Eck, CEO van VanEck, heeft een positieve kijk op Bitcoin en voorspelt dat het binnen het volgende jaar een nieuw all time high zal bereiken. Zijn vertrouwen komt voort uit de marktdynamiek en de unieke rol van Bitcoin in de financiële wereld. Laten we eens bekijken waarom Jan van Eck zo Bullish is op Bitcoin, en waarom hij binnenkort een nieuwe all time high verwacht.

Parallel tussen Bitcoin en goud

Van Eck trekt een parallel tussen Bitcoin en goud, waarbij hij hun overeenkomsten als opslag van waarde benadrukt. Hij benadrukte de intrinsieke kwaliteiten van Bitcoin die overeenkomen met traditionele waardebehoudende activa en zei: “Bitcoin gaat een aanvulling zijn op goud… het is nu 10 keer zoveel waard als zes jaar terug… Ik denk dat Bitcoin het voor de hand liggende activum is dat voor onze ogen opgroeit.”

De inzichten van de CEO strekken zich uit tot macro-economische factoren die Bitcoin beïnvloeden. Hij wees op de cruciale relatie tussen rentetarieven en waardebehoudende activa zoals Bitcoin en goud, en suggereerde dat dalende rentetarieven de aantrekkelijkheid van Bitcoin verhogen. Met meer dan 50 miljoen gebruikers is de groeiende acceptatie en netwerkeffect van Bitcoin klaar voor opmerkelijke groei.

Van Eck sprak ook de politieke risico’s en kritiek rondom Bitcoin aan, zoals het vermeende gebruik ervan in illegale activiteiten. Hoewel hij deze zorgen erkent, biedt hij een bredere context, waarbij hij ze vergelijkt met uitdagingen waarmee eigenlijk alle traditionele financiële instellingen worden geconfronteerd.

Nieuwe Bitcoin all time high volgens van Eck

De aanstaande halvering in april is een cruciaal moment voor Bitcoin. De groeitrajectorie van Bitcoin, voorbij zijn initiële bubbel fase, tot herstel en groei na 2017, wijst volgens van Eck op de blijvende waarde van Bitcoin en zijn potentieel om binnen 12 maanden nieuwe all time highs te bereiken.

In lijn met Van Ecks standpunten ziet Dan Morehead, Managing Partner bij Pantera Capital, ook een duidelijke vierjarige cyclus in de prijs van Bitcoin vanwege de specifieke aanbod- en muntverdelingsparameters. Morehead suggereert dat, op basis van historische prestaties, de bullmarkt van Bitcoin waarschijnlijk zal doorgaan tot 2025.


The post VanEck CEO Voorspelt: Bitcoin Klaar Nieuwe All Time High Binnen een Jaar! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.