VanEck: bitcoin kan in 2024 een enorme instroom van $2,4 miljard zien

VanEck voorspelt dat er $2,4 miljard stroomt naar Bitcoin ETF’s in 2024 en verwacht recordhoogtes en grote veranderingen op de cryptomarkt.

Een groot investeringsbedrijf, VanEck, heeft een verrassende voorspelling gedaan. Ze voorspellen een enorme instroom van $2,4 miljard in Bitcoin ETF’s (fondsen gekoppeld aan Bitcoin) begin 2024. Dit komt door de verwachtingen van de eerste echte Bitcoin ETF’s, die de cryptomarkt kunnen veranderen. Mensen tonen meer interesse in activa zoals bitcoin, die de Amerikaanse overheid niet gemakkelijk kan controleren.

Bitcoin volgt geen normale markttrends en wordt gezien als een sterke investering door beleggers, ondanks de volatiliteit. Ondanks dat de koers veel schommelt, denken experts dat bitcoin begin 2024 boven de $30.000 zal blijven. Ze verwachten ook een prijsstijging, die zou kunnen volgen na een soepele “halvering” van bitcoin in april 2024 (wanneer de beloningen voor Bitcoin verminderen).

Analisten voorspellen dat bitcoin eind 2024 recordhoogtes zal bereiken. Dit zou kunnen gebeuren met hulp van grote wereldwijde veranderingen en eerdere pieken in de waarde van bitcoin. Als bitcoin $100.000 bereikt, zou de maker Satoshi Nakamoto mogelijk worden uitgeroepen tot “Man van het Jaar” door Time Magazine.

Er wordt ook voorspeld dat blockchain-gaming in 2024 één miljoen dagelijkse spelers zou kunnen bereiken, vooral met grote games van Immutable. Solana, een altcoin die momenteel met 13% is gestegen in de afgelopen 24 uur, wordt ook verwacht een van de top 3 blockchains te worden qua waarde. Ten slotte zal gedecentraliseerde financiën (DeFi) waarschijnlijk overgaan naar know-your-customer (KYC, identiteitsverificatie), waarbij Uniswap deze verschuiving leidt en mogelijk de waarde van zijn token doet toenemen.


The post VanEck: bitcoin kan in 2024 een enorme instroom van $2,4 miljard zien appeared first on Bitcoinmagazine.nl.