Vandaag 15 jaar geleden maakte Satoshi als miner het eerste bitcoin block

Vandaag precies 15 jaar geleden is block 1 gemaakt. Nadat Satoshi Nakamoto het hardcoded Genesis Block (met daarin een verwijzing naar de krantenkop uit The Times) op 3 januari 2009 maakte, volgde zes dagen later block 1.

Daarmee is dit het eerste block dat met rekenkracht aan de blockchain is toegevoegd. Omdat er enkele dagen tussen het Genesis Block en het eerste officiële block zat, denken kenners dat Nakamoto misschien enkele dagen aan het experimenteren is geweest, maar deze blocken nooit met de wereld heeft gedeeld.

Mogelijk zijn er meer blocken gemaakt, maar begon Satoshi telkens weer opnieuw, voordat hij het bitcoinexperiment pas met cryptografen en cypherpunks deelde in de mailing list.

In block 1 kwamen ook de eerste 50 BTC van het universum die gebruikt konden worden in omloop. De 50 BTC uit het Genesis Block zijn hardcoded, en kunnen dus niet worden gebruikt als betaalmiddel.

In het eerste block zat niets bijzonders, behoudens de Coinbase transactie van deze 50 BTC. Kijk het zelf in de block explorers of in je eigen node maar na. Het adres waar dit geld naartoe is gestuurd is later nooit meer gebruikt.


The post Vandaag 15 jaar geleden maakte Satoshi als miner het eerste bitcoin block appeared first on Bitcoinmagazine.nl.