Van Eck CEO verwacht afkeuring ETH crypto ETF door SEC – Gaat Ethereum nog stijgen?

Volgens de CEO van investeringsbedrijf VanEck, Jan van Eck, zullen Ethereum ETF’s in mei worden afgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC wil nog niets weggeven over de huidige crypto ETF-applicaties en de inzichten van Van Eck werpen licht op de hindernissen in de regelgeving waar de crypto sector mee te maken heeft. Gaat Ethereum nog stijgen met het heersende scepticisme rondom de goedkeuring van spot ETH ETF’s?

Afwijzing van Ethereum ETF’s?

In een interview met CNBC op 9 april bracht Jan van Eck droevig nieuws voor voorstanders van Ethereum ETF’s. Hij verklaarde namelijk dat de spot Ethereum ETF-applicatie van zijn bedrijf “waarschijnlijk zal worden afgewezen”.

De afwachtende houding van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) ten aanzien van de aanvragen voor Ethereum ETF’s markeert een periode van onzekerheid. VanEck, samen met Cathie Wood’s ARK Invest, behoort tot de eerste partijen die in de Verenigde Staten een verzoek indienden voor spot Ethereum ETF’s. Een beslissende uitspraak van de SEC is verwacht op 23 en 24 mei.

In schril contrast met de aanpak bij aanvragen voor Bitcoin crypto ETF’s, blijkt de SEC terughoudend in de samenwerking met investeringsfirma’s om een consensus te bereiken over de spot Ethereum ETF’s. Het gebrek aan directe communicatie en feedback vanuit de SEC wekt bezorgdheid binnen de cryptocurrency-sector. Als gevolg van deze onzekerheid uit VanEck scepsis over de kans op goedkeuring van hun aanvraag.

Deze situatie onderstreept de huidige uitdagingen en het navigeren door regelgevende onzekerheden voor bedrijven die streven naar innovatie en acceptatie van crypto-gerelateerde financiële producten op de markt. Het afwachten van de definitieve beslissing van de SEC heeft niet alleen invloed op de betrokken partijen, maar weerspiegelt ook de bredere vraagstukken omtrent regelgeving en acceptatie van cryptocurrencies als legitieme financiële instrumenten.

De heersende “radiostilte” van de SEC heeft twijfels onder analisten en experts aangewakkerd. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schat de kans op goedkeuring op 35%, terwijl hij eerder deze kans op 70% schatte. James Seyffart, collega-ETF-analist, is ook bezorgd en zei dat het gebrek aan commentaar of interactie van de SEC een negatieve indicator is.

Bezorgdheid over Proof-of-Stake

Het grote verschil tussen de crypto ETF’s waar de SEC mee kampt, is het consensusmechanisme van de bekende cryptomunten. Terwijl het Proof-of-Work (PoW) protocol is geaccepteerd door de SEC, voegt Ethereums Proof-of-Stake (PoS) mechanisme een laag complexiteit toe aan de goedkeuring van Ethereum ETF’s.

Anders dan Bitcoin miners, die rekenkracht gebruiken om nieuwe blokken te minen, participeren Ethereum-gebruikers in het Proof of Stake (PoS)-systeem door hun tokens in te zetten. Door deze inzet dragen ze bij aan de validatie van het netwerk en ontvangen ze als tegenprestatie beloningen. Jean-Marie Mognetti, CEO van CoinShares, uit haar scepsis ten aanzien van de goedkeuring van Ethereum ETF’s. Haar commentaar luidt: “Aan deze kant van het jaar verwacht ik nog geen goedkeuring.”

Deze methodiek van netwerkvalidatie middels het PoS-systeem markeert een fundamentele verschuiving in de manier waarop consensus binnen blockchain-netwerken wordt bereikt, en biedt een energie-efficiënter alternatief vergeleken met het Proof of Work (PoW)-systeem gebruikt door Bitcoin.

De uitlatingen van Mognetti weerspiegelen de algemene voorzichtigheid en de uitdagingen die komen kijken bij de integratie van cryptocurrency-gebaseerde financiële producten binnen de traditionele financiële markten. De terughoudendheid van regelgevende instanties zoals de SEC om snel groen licht te geven aan nieuwe financiële producten zoals Ethereum ETF’s, benadrukt de noodzaak voor een zorgvuldige overweging van de complexe implicaties die deze producten kunnen hebben op zowel de crypto- als de traditionele financiële markten.

Deze situatie biedt een intrigerend perspectief op de toekomst van cryptocurrency-investeringen en de voortdurende ontwikkeling van de regelgeving die nodig is om deze nieuwe vorm van financiële instrumenten te accommoderen. Het illustreert tevens de behoefte aan geduld en doorzettingsvermogen vanuit de crypto-gemeenschap en investeerders die uitkijken naar bredere acceptatie en integratie van digitale valuta’s in het globale financiële landschap.

Veelbelovende altcoins bij afkeuring Ethereum ETF’s

Bij de afkeuring van de Ethereum ETF’s die naar verwachtingen eind mei zullen plaatsvinden, kan Ethereum gaan dalen ondanks de huidige bull markt. Investeerders kunnen daarom op zoek zijn naar veelbelovende altcoins die op korte termijn significante rendementen kunnen leveren. Hieronder zullen we drie veelbelovende altcoins bespreken.

Dogeverse – ’s Werelds eerste Multi-Chain Doge

Met Dogeverse ($DOGEVERSE) duik je in de wereld van Cosmo, de eerste Chain Reizende Doge. Deze gloednieuwe meme coin zal namelijk beschikbaar zijn over verschillende blockchains, zoals Ethereum, Polygon, Avalanche, BNB Chain, Solana en Base. Hierdoor kan Cosmo profiteren van alle voordelen, zoals hoge transactiesnelheden en lage kosten, terwijl het alle nadelen vermijdt.

Ook biedt het project hoge staking rendementen van wel 1314% per jaar op dit moment. Dit percentage zal echter wel dalen naarmate steeds meer gebruikers hun tokens staken. Van de 200 miljard tokens is 10% gereserveerd voor staking. Alle andere tokens worden gebruikt om het project te ontwikkelen en verder te laten groeien. Zo hoopt Dogeverse een sterke community te bouwen over meerdere blockchains.

 

eTukTuk – groene cryptomunt met een missie

eTukTuk ($TUK) is een duurzaam crypto project dat de manier van transportatie in ontwikkelingslanden wil veranderen. Dit doet het door zijn eigen elektrische TukTuk te introduceren. Deze is niet alleen duurzaam, maar ook lokaal en makkelijk te produceren. In veel Afrikaanse en Aziatische landen is de TukTuk het belangrijkste vervoermiddel.

eTukTuk presale

In deze landen zal eTukTuk oplaadstations installeren, beginnende bij Colombo in Sri Lanka. Chauffeurs zullen dan minder moeten betalen om op te laden, dan dat ze traditioneel aan brandstofkosten zouden moeten betalen. Een percentage van de betaalde oplaadkosten komt terecht bij $TUK stakers, waardoor je als gebruiker profiteert van een groener Sri Lanka.

 

5th Scape – volledig Virtual Reality ecosysteem

Voor liefhebbers van Virtual Reality gaming is 5th Scape ($5SCAPE) het ideale project. Het project wil een geheel VR en AR-ecosysteem bouwen op de blockchain. Zo ontwikkelt het team meeslepende VR-games en ervaringen. Ook brengt 5th Scape verschillende items op de markt, zoals ergonomische gaming stoelen en kwalitatieve headsets.

5th Scape presale

Gebruikers zullen op 5th Scape zelf hun games kunnen ontwikkelen via het Developer Center. Hiervoor worden de gebruikers beloond met $5SCAPE tokens. De community bestaat daarom uit gedreven mensen die de toekomst van VR en AR vormgeven.

Gebruikers kunnen abonnementen afsluiten waarbij ze toegang krijgen tot alle functies op het platform. Hierdoor wordt de liquiditeitspool constant aangevuld. Verder kunnen gebruikers $5SCAPE tokens staken voor extra beloningen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Van Eck CEO verwacht afkeuring ETH crypto ETF door SEC – Gaat Ethereum nog stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.