Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders met een 2x hefboom kunnen beleggen. Ergens is het vreemd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zo lang moeilijk deed over de Spot Bitcoin ETFs en dit soort producten, waar een veel groter risico aan hangt, zomaar op de markt toelaat.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Valkyrie lijkt een gigantische focus op bitcoin te hebben, want ze waren in januari ook één van de eerste partijen die goedkeuring kreeg voor een Spot Bitcoin ETF in Amerika.

“Nu bitcoin zoveel in het vizier ligt, zoeken handelaren en investeerders naar manieren om financiële instrumenten te gebruiken om daarvan te profiteren”, aldus Valkyrie CEO Leah Wald.

Dat is vanaf nu dus mogelijk met de 2x Bitcoin Futures ETF van Valkyrie, die concurreert met $BTFX, dat al voor 350 miljoen dollar aan kapitaal wist te verzamelen.

Ondertussen zijn er overigens ook al 15 registraties gedaan voor Spot Bitcoin ETFs met een hefboom. Het gaat dus niet lang meer duren voordat handelaren ook daarmee op de bitcoin koers kunnen gokken.

Is dit goed voor bitcoin?

Het is nog maar de vraag in hoeverre al deze manieren om te speculeren op de bitcoin koers een goede ontwikkeling zijn voor de digitale munt. Maar uiteindelijk moet er op een bepaalde manier worden afgerekend in bitcoin, waardoor het lastig is om de koers hier echt mee te manipuleren.

Bitcoin is overigens van zichzelf al volatiel genoeg, dus je kunt je afvragen waarom investeerders überhaupt nog met een hefboom wensen te handelen. Zeker omdat het ook heel snel de verkeerde kant op kan vallen.

Wellicht is een avondje in het casino dan nog leuker dan het speculeren met dit soort beleggingsproducten.

Maar gezien de 350 miljoen dollar die $BTFX al wist binnen te halen is er in ieder geval voldoende vraag naar dit soort beleggingsproducten. Dat kunnen we Valkyrie niet ontzeggen.


The post Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage appeared first on Bitcoinmagazine.nl.