US banenrapport laat Bitcoin crashen: meer dan $500 miljoen weggevaagd!

Het laatste banenrapport uit de VS heeft een grote invloed gehad op de crypto markt en zorgde ervoor dat meer dan 500 miljoen dollar aan openstaande bitcoin posities werd weggevaagd. Dit gebeurde door gemengde signalen uit de nieuwste arbeidsmarktcijfers. Wat is het gevolg voor de bitcoin koers?

Gemengde signalen uit banenrapport

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat er in mei 272.000 banen bijkwamen volgens de establishment survey. De household survey liet echter een daling in werkgelegenheid zien en een stijging van de werkloosheid naar 4,0%, het hoogste sinds januari 2022.

Het gemiddelde aantal gewerkte uren per week bleef stabiel op 34,3, wat vaak wijst op een zwakke economie. Ook stegen de gemiddelde uurlonen in mei met 0,4%, een stijging van 4,1% vergeleken met een jaar eerder.

In de afgelopen drie tot zes maanden kwamen er gemiddeld iets meer dan 200.000 banen per maand bij in de private sector, een duidelijke toename vergeleken met de 155.000 banen aan het eind van vorig jaar.

De index van totale wekelijkse loonbetalingen voor werknemers in de private sector, die banen, lonen en uren combineert, steeg in de afgelopen 12 maanden met 5,4%. Dit is een daling tegenover de 6%-6,5% van een jaar geleden en ligt dichter bij de pieken van 2018 in de periode 2009-2020.

Onmiddellijke reactie van Bitcoin koers

Na de publicatie van het rapport daalde de prijs van bitcoin met 2%, van $72.144 naar $70.668. Deze plotselinge prijsbeweging zorgde voor aanzienlijke liquidaties. IT Tech merkte op: “Meer dan 500 miljoen dollar aan openstaande bitcoin posities werd binnen enkele minuten weggevaagd. Shorts en longs werden geliquideerd.”

https://twitter.com/IT_Tech_PL/status/1799059257939341568

De gemengde signalen uit het banenrapport hebben voor aanzienlijke marktfluctuaties gezorgd. Hoewel een toename van het aantal banen op economische kracht wijst, duiden de stijgende werkloosheid en stabiele wekelijkse uren op zwaktes.

Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, zei: “De werkloosheid is net gestegen naar het hoogste niveau sinds COVID en de markten reageerden negatief. Vaak is de eerste reactie op zulke aankondigingen verkeerd. De tijd zal het leren. Maar het lijkt erop dat de werkloosheid nu zijn dieptepunt heeft bereikt, wat suggereert dat de Amerikaanse liquiditeit snel zal moeten stijgen. Renteverlagingen komen eraan.”


The post US banenrapport laat Bitcoin crashen: meer dan $500 miljoen weggevaagd! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.