Uitstroom van $226 miljoen uit bitcoin ETF’s, een opvallend slechte dag

Nieuwe data van Farside Investors laat zien dat er gisteren een aanzienlijke netto-outflow was bij de Amerikaanse Bitcoin spot ETF-markt van maar liefst $226,2 miljoen. Deze significante beweging duidt op een veranderend sentiment onder beleggers.

Terwijl de meeste fondsen een uitstroom kenden, was de IBIT ETF van BlackRock een vreemde eend in de bijt. Zij noteerden als enige een netto inflow van $18,2 miljoen.

De cryptomarkt zag gisteren een aantal significante verschuivingen met betrekking tot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. In totaal rapporteerden de 11 spot bitcoin ETF’s bij elkaar opgeteld een grote outflow van in totaal $226,21 miljoen.

Fidelity kreeg een van de grootste klappen. Het kende de op een na grootste outflow op één dag sinds de lancering, met een waarde van maar liefst $106,4 miljoen. Het populaire GBTC-fonds van Grayscale kende ook een netto-outflow van $61,5 miljoen.

Enkele andere grote namen die de druk voelden, waren Ark Invest en 21Shares’ ARKB, met een uitstroom van $52,7 miljoen, terwijl fondsen van Bitwise en VanEck beide ongeveer $10 miljoen verloren. Er werden kleinere uitstromen waargenomen bij Invesco en Galaxy Digital’s BTCO, namelijk $2,7 miljoen.

Bitcoin beweegt de laatste dagen nogal volatiel. Vorige week leek het erop dat de koers boven de $72.000 zou uitkomen, waarmee het bijna een nieuwe all-time high noteerde. Maar na inflatiecijfers daalde de koers hard, tot in totaal bijna 6,5% in de afgelopen zeven dagen.

Toch zien de analisten bij Santiment iets opmerkelijks. Er is een piek in de interesse van kopers te zien nadat bitcoin donderdag onder de $67.000 kwam. Verder bereikte het aantal whales met meer dan 1.000 BTC een nieuw record.


The post Uitstroom van $226 miljoen uit bitcoin ETF’s, een opvallend slechte dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.