Twijfel bij Ripple houders: gaat de XRP koers binnenkort dalen?

Ondanks dat Ripple (XRP) dit kwartaal niet tot de best presterende cryptocurrencies behoort, blijft de XRP koers in een opwaartse trend. Deze trend kan volgens analisten echter tijdelijk stoppen door twijfels bij lange termijn houders van XRP, wat een prijsdaling kan veroorzaken. Maar waarom heerst deze twijfel over XRP?

Lagere XRP koers op komst door twijfels bij beleggers?

De XRP koers wordt sterk beïnvloed door de acties van lange termijn houders (LTH). Wanneer deze houders hun XRP opslaan, stijgt de prijs, terwijl verkopen leidt tot flinke dalingen. Lange termijn beleggers verplaatsen hun bezittingen meestal maandelijks, wat bekend is en in de prijs is verwerkt.

De laatste dagen vertoont de “age consumed”-metric pieken. Dit betekent dat grote hoeveelheden XRP zijn verplaatst, ongebruikelijk voor deze tijd. Dit kan erop wijzen dat lange termijn houders hun XRP verplaatsen om winst te nemen of verliezen te beperken.

Minder activiteit onder holders van XRP

Naast het verplaatsen van bezittingen, is de totale activiteit van XRP houders flink gedaald. Sinds december 2023 neemt het aantal beleggers dat transacties uitvoert af. Dit is een negatief teken voor de XRP koers.

XRP koers kan dalen tot steunpunt

XRP handelt momenteel op $0,53 en heeft het 23,6% Fibonacci Retracement niveau als steun gevonden. Dit niveau, ook bekend als de steunvloer in een bearmarkt, helpt grote prijsdalingen te voorkomen. Dit steunpunt ligt op $0,51.

Als de genoemde factoren leiden tot een daling, kan XRP terugvallen naar dit prijsniveau. Het verliezen van deze steun zou ook betekenen dat de opwaartse trendlijn wordt doorbroken, waardoor de prijs kan dalen tot $0,50 of lager.

Als de bredere markt positief blijft, kan XRP wellicht een daling voorkomen en blijven stijgen. In dat geval wordt het negatieve scenario ongeldig en kan de koers stijgen tot $0,56 op de korte termijn. De grootste invloed zal de definitieve goedkeuring van de ethereum ETF zijn.


The post Twijfel bij Ripple houders: gaat de XRP koers binnenkort dalen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.