Twee Nederlandse analisten voorspellen de Bitcoin koers

Bitcoin kan klaar zijn voor een grote doorbraak als de Relative Strength Index (RSI) dezelfde lijn volgt als in 2017, toen de prijs naar $20.000 steeg. De Bitcoin koers lijkt namelijk een belangrijk kenmerk van de bullmarkt van 2016 te herhalen. Dit zou kunnen betekenen dat $75.000 een belangrijke mijlpaal is. Op 24 mei wees de Nederlandse analist CryptoJelleNL op deze mogelijke “grote doorbraak” in een bericht op X.

Bitcoin koers lijkt op 2017

Analyzes van Bitcoin tonen vaak overeenkomsten tussen de huidige bullcyclus en eerdere cycli, vooral die van 2016–2017 en 2020–2021. Hoewel 2024 zich al onderscheidt door een nieuwe all-time high te bereiken vóór een halvering van de bloksubsidie, suggereren veel gegevens dat de grootste winsten van Bitcoin nog moeten komen.

Voor Jelle speelt de RSI een cruciale rol in dit scenario. De RSI meet hoe overgekocht of oververkocht een asset is op een bepaald moment. Op wekelijkse tijdsbestekken toont BTC/USD veelbelovende signalen.

“Bitcoin gedraagt zich heel vergelijkbaar met begin 2017,” vat Jelle samen, en vergeleek de prestaties van BTC/USD op weg naar de piek van $20.000 in 2017 met de reis van januari 2023 tot nu. Net als zeven jaar geleden daalt de RSI terwijl de prijs naar eerdere hoogten stijgt.

Jelle legde uit: “Een verborgen bullish divergentie en onrustige wateren rond de vorige all-time highs — vóór de grote doorbraak. Als $75.000 wordt doorbroken, versnelt dit snel.”

Bitcoin koers prestaties bij hoge RSI

Historisch gezien maakt Bitcoin zijn grootste opwaartse bewegingen wanneer de RSI in de “overgekochte” zone boven 70 komt. Deze hoge RSI-waarden kunnen enige tijd aanhouden voordat de BTC-prijsrally onhoudbaar wordt.

De meningen zijn verdeeld over wat Bitcoin op korte termijn zal doen. De Nederlandse Michaël van de Poppe zegt het volgende:

“Bitcoin consolideert en bevindt zich binnen de range,” verklaarde van de Poppe in een recent bericht op X. “Waarschijnlijk zal die consolidatie langer duren en ik vermoed dat we misschien $61-63K zullen zien.”

Van de Poppe merkte op dat de liquiditeit verschuift van Bitcoin naar Ether rond de ETF-lancering, maar beschreef de situatie als “prima”.

Kortom, terwijl de RSI van Bitcoin lijkt op de vroege trends van 2017, wat wijst op een mogelijke grote doorbraak, kunnen kortetermijnschommelingen BTC/USD nog steeds naar lagere niveaus zien terugkeren. Het niveau om in de gaten te houden is $75.000, wat een snelle versnelling van de Bitcoin koers zou kunnen veroorzaken.


The post Twee Nederlandse analisten voorspellen de Bitcoin koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.