Twee leidinggevenden Binance nog steeds vast in Nigeria, ondanks verstreken detentiebevel

De saga rondom Binance-werknemers die in Nigeria vast zitten gaat door. Ondanks het verstrijken van hun detentiebevel, raakt Nadeem Anjarwalla verstrikt in een juridisch moeras in het land.

Anjarwalla is een leidinggevende bij Binance. Hij werd onlangs opgepakt omdat de lokale autoriteiten met de vingers wijzen naar de cryptobeurs. Ze vinden dat Binance mede-verantwoordelijk is voor de devaluatie van de naira en kapitaaluitstroom van ruim $20 miljard. Bij aankomst in Nigeria werd Anjarwalla vastgezet.

Doorgaans worden aanhoudingsbevelen voor een bepaalde periode uitgevaardigd, waarna de autoriteiten verlengingen moeten aanvragen. Indien dit niet gebeurt, is de detentie onrechtmatig. In deze zaak vaardigde de rechtbank van Abuja een detentiebevel van 14 dagen uit. Het liep op 12 maart af.

Ondanks het verstrijken van de termijn wordt Nadeem Anjarwalla nog steeds vastgehouden. Hij is overigens niet alleen, gezien hij samen vastzit met Tigran Gambaryan, een andere directeur van Binance. De Nigeriaanse Commissie voor Economische en Financiële Misdaden (EFCC) is verantwoordelijk voor hun detentie.

De families van het tweetal uiten nu hun zorgen, omdat het pleidooi voor de vrijlating van de twee onbeantwoord blijven. Ondanks dat ze contact hebben opgenomen met diplomatieke missies en overheidsinstanties, zijn er nog geen vorderingen.

Elahe Anjarwalla, de vrouw van Nadeem, heeft ernstige zorgen over zijn welzijn van haar man. Ze noemt daarbij de beperkte toegang tot medische zorg en juridisch advies. Ze betreurt daarnaast ook de emotionele tol van de afwezigheid van Nadeem, met name het missen van de eerste verjaardag van hun zoon op 21 maart.

De zaak is daarmee nog altijd niet voorbij… Wordt ongetwijfeld vervolgd!


The post Twee leidinggevenden Binance nog steeds vast in Nigeria, ondanks verstreken detentiebevel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.